2162 Published Reviews

AO Tennis 2

PS4SwitchXbox OnePC
7.00
Rox van der HelmJan 17, 2020
Al met al is AO Tennis 2 wel de beste game die je in jaren gezien hebt. We missen nog altijd wel een goede Top Spin, maar tot die tijd is het helemaal geen schande om je tijd te stoppen in AO Tennis 2. Als je de slechte licenties en de visuals op de koop toe neemt, kun je best wat lekker balletjes meppen. En dat allemaal vanuit je huiskamer zonder dat je een nare geur inademt, wegens de recente brand.

Zombieland: Double Tap - Road Trip

Xbox One
4.00
Theo WeberJan 16, 2020
Al met al stelt de game flink teleur en wordt er veel te veel geld gevangen. Een game als dit zou 15 euro maximaal mogen kosten, maar zelfs dat is eigenlijk te veel. Nooit heb je het gevoel dat deze game ook maar enigszins iets te maken heeft met de film en daardoor had de game net zo goed heel anders kunnen heten. Zonde dus!

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Switch
8.00
Koen van RijsoortJan 15, 2020
Ondanks dat het spel een beetje doorschiet met de moeilijkheidsgraad, is dit snel opgelost wanneer je het spel op easy speelt of regelmatig gebruik maakt van de Area of Aspiration. Wanneer je dat niet doet kan dit spel nogal frustrerend zijn, en dat is zonde. Als je hier wel voor kiest hebben wij weinig te klagen, vooral omdat Tokyo Mirage Sessions #FE Encore gewoon een enorm vrolijke geslaagde JRPG is om je bij goed te voelen.

Monster Hunter: World - Iceborne

PC
9.00
Ralph BeentjesJan 07, 2020
Monster Hunter World Iceborne hanteert het principe van de uitbreidingen van weleer. Er wordt enorm veel nieuwe content toegevoegd die ook nog eens van hoge kwaliteit is, zoals de nieuwe monsters, wapens en mogelijkheden. Met de PC-versie krijgen spelers er bovendien een aantal grafische opties erbij om Iceborne op de beste manier te spelen. Sluit alleen wel een controller aan, want de besturing met muis en toetsenbord blijft helaas minderwaardig.

Yono and the Celestial Elephants

PCSwitch
7.00
Rox van der HelmJan 06, 2020
Voor puzzelliefhebbers is dit namelijk stiekem best een aanrader op de Switch. Maar zodra je niets hebt met games met een sloom tempo en puzzels, dan is dit een game die je vooral links moeten laten liggen. Maar ben jij puzzelfan en houd je van kerkers uitzoeken? Laat je vooral niet misleiden door de artstijl van deze game. Die is op een negatieve manier misleidend. Het is namelijk hartstikke leuk om Yono onder de knoppen te nemen en samen de aftiteling te bereiken.

Dr Kawashima’s Brain Training for Nintendo Switch

Switch
7.00
Kevin de BruinJan 06, 2020
Uiteindelijk is Brain Training voor de Nintendo Switch weer één van de vele verzamelingen oefeningen die je zeker een paar weken zoet zullen houden. Een groot deel van de verzameling bestaat uit oude minigames, maar omdat je die oude games waarschijnlijk een flinke tijd hebt laten verstoffen, kun je wel weer wat extra oefening gebruiken om niet op 'walking speed' maar als een sneltreinvaart geslaagd door de oefeningen te gaan.

Darksiders Genesis

Google Stadia
7.50
Luuc ten VeldeJan 06, 2020
Wanneer je dat verhaal, alleen of via co-op, hebt uitgespeeld is het tijd om de Arena onveilig te maken waarbij je moet vechten tot de dood. Doe je dit goed door gebruik te maken van de vele toffe mechanics en je voelt je als een God die de Hel eigenhandig onder handen neemt. Het is dan ook jammer dat er een paar vreemde keuzes zijn gemaakt door de ontwikkelaar betreffende de bugs. glitches, Power Levels en onoverzichtelijke kaart. Als hier nog wat meer tijd in had gezeten had Genesis maar zo de Diablo-reeks kunnen overtreffen.

Blacksad: Under the Skin

PS4SwitchXbox OnePC
6.50
Rox van der HelmJan 06, 2020
De soundtrack van het spel is tof en alle personages zijn leuk neergezet. Je merkt aan alles dat het niet helemaal een game van deze tijd is en er zoveel meer uit had kunnen komen. Desondanks is het een prima game om een keer uit de budgetpak te vissen. Verwacht alleen niet een volgende Telltale-game, daar lijkt de game toch echt niet op.

Life is Strange 2 - Episode 5

PCPS4Xbox One
8.00
Theo WeberDec 13, 2019
Wolves is de afsluiter van Life is Strange 2 en doet dat op een waardige manier. Het begin is weliswaar wat traag, maar dit komt de vertelling alleen maar ten goede. Daarbij voel je in alles dat het einde van de rit nadert voor de heren. Er is niet veel vernieuwing in deze laatste aflevering en daar gaat dit ook niet om. Het gaat om afsluiting en die krijg je. Met een knal, een lach en een traan. Dag Superwolf en Big Brother. Het ga jullie goed.

Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir

PS4SwitchXbox OnePC
7.00
Rox van der HelmDec 11, 2019
Zo goed als ooit de platformgame was op de Super Nintendo, wordt het misschien nooit meer. Maar dit nieuwe deel is er een die zeker met een gerust hart aangeschaft kan worden. Veel plezier met zwijntjes eten en de jacht op Romeinen!

Bee Simulator

PCPS4SwitchXbox One
6.00
Leslie PetersDec 04, 2019
Bee Simulator had kort gezegd dus een betere game kunnen zijn met meer variatie aan missies en uitdagingen. De gamewereld voelt niet levendig aan, omdat er weinig interactie is met de omgeving. Door deze twee punten voelt het spel helaas merendeels saai aan. De minigames zijn leuk, maar worden te vaak gebruikt. Grafisch is de game goed, het spel is informatief en leuk voor kinderen, de besturing voelt goed aan en het voelt net alsof je een bij bent. Ook is bee-vision een goede toevoeging.

Bubble Bobble 4 Friends

Switch
4.50
Sebastiaan QuekelDec 04, 2019
Heeft Bubble Bobble de tand des tijds doorstaan? Dat is de belangrijkste vraag die bij deze (langverwachte) remake voor de Switch komt opdraven. Het antwoord is vrij teleurstellend: nee. De game is absoluut vermakelijk – vooral als je met vrienden speelt – maar na een paar uur valt de eentonigheid en de eendimensionale gameplay in negatieve zin op. Dan kan het spel net zo aandoenlijk en visueel aantrekkelijk zijn, uiteindelijk draait het om de lange termijn en wat dat betreft is het prijskaartje van Bubble Bobble 4 Friends echt nog aan de hoge kant.

Sniper Ghost Warrior Contracts

PCPS4Xbox One
6.50
Stefan StuursmaDec 04, 2019
De open structuur van de missies is tof en het schieten met je sniper voelt intuïtief aan, maar het matige verhaal en de technische pijnpunten gooien toch een beetje roet in het eten. Nu blijft Contracts een tussendoortje dat je opstart tussen de grote titels door. Het is een lekker hapje, maar als je deze game als hoofdgerecht wilt serveren, kom je van een koude kermis thuis. En blijf je zitten met een knorrende maag achteraf.

Shenmue 3

PCPS4
5.50
Theo WeberNov 27, 2019
Waar de game er namelijk fantastisch uitziet wat betreft omgevingen, valt het op het gebied van karakters tegen. Daarnaast is de gameplay erg sterk uitgewerkt zonder de link met zijn voorgangers te verliezen, maar heb je het gevoel nu een zijmissie van 40 uur te spelen en geen stappen te zetten in het hoofdverhaal. Shenmue 3 een welkome game voor fans die na 18 jaar smachten naar een nieuw deel, maar voor nieuwkomers niet de RPG om te doorlopen.

Pokémon Shield

SwitchSwitch
9.00
Luuc ten VeldeNov 26, 2019
Wel is de Wild Area verreweg de beste toevoeging aan een Pokemon-game ooit dankzij de ongekende vrijheid en de talloze uren die je daar kunt spenderen. Tel hierbij de toffe Raids op die je samen met vrienden kunt spelen en je hebt een heerlijk multiplayer-plezier. Voor wie toch liever alleen de game speelt is er een tof verhaal dat (een kleine) stap vooruit zet betreffende diepgang. Combineer dat met toffe nieuwe Pokemon en de beste muziek die de serie ooit gekend heeft en je kunt met gemak meer dan 100 uur vermaak vinden in Pokemon Sword & Shield.

Terminator: Resistance

Xbox OnePS4PC
4.00
Theo WeberNov 25, 2019
Waar een Terminator game zich perfect leent voor een moeilijke (en misschien zelfs enge) shooter is dit een redelijk eenvoudig schietspel dat nergens de epische proporties van de eerste twee films haalt. Daardoor schaart deze game zich in het rijtje van steeds slechter wordende iteraties in de Terminator-franchise. Voor de 40 euro die deze game je kost kun je, zeker in deze maanden, iets veel beters aanschaffen.

Football Manager 2020 Mobile

AndroidiOS
8.50
Lucas WubbenNov 25, 2019
Al met al is Football Manager 2020 een spel geworden dat net als de voorgaande edities heerlijk wegspeelt. Het toevoegen van een uitgebreid ontwikkelingscentrum en een duidelijke clubvisie zorgt ervoor dat jij als manager de touwtjes veel beter in handen hebt. Het is voor ons genoeg reden om de komende tijd met wallen onder de ogen verder te sleutelen aan onze succesformule als manager.

The Sims 4: Discover University

PCPS4Xbox One
8.00
Diantha van PetegemNov 21, 2019
De periode van het studentenleven is een belangrijke gebeurtenis en wij kunnen dan ook met veel enthousiasme zeggen dat deze grote uitbreiding een geslaagde draai geeft aan het leventje van je huidige Sim. Als EA het doel had om de huidige millenial te portretteren in hun game, dan is dit zeker gelukt! Welke richting je ook kiest, die van een top accountant of van het grootste feestbeest in de Simwereld, er is voor elke Sim wel een toekomst te maken. Het is alleen jammer dat een paar problemen af en toe roet in het eten gooien.

The Stretchers

Switch
7.00
Theo WeberNov 15, 2019
The Stretchers is een titel die erg leuk is, maar die je in je eentje niet lang aan een stuk zult spelen. Met twee spelers is de game een heel stuk leuker, maar ook dan gaat de game na een uurtje snel vervelen. De missies voelen eentonig aan en grafisch is de game niet de allersterkste, al wordt dit laatste nooit storend.

Need for Speed Heat

PCPS4Xbox One
6.50
Richard VerweijNov 15, 2019
Aan de hand van de mindere bombarie rondom Need for Speed Heat, had de conclusie eigenlijk al getrokken kunnen worden dat het geen knallende supereditie zou zijn ter ere van de 25 jaar die Need for Speed bestaat. Een gemiste kans, aangezien er toch voldoende onderdelen in de grote bak van Ghost Games zitten om een prachtig monster van Frankenstein te kunnen maken. Ironisch genoeg is dat element het sterkste punt aan Heat zelf.

Red Dead Redemption 2

PC
9.00
Ralph BeentjesNov 15, 2019
In 2018 waren we al zwaar onder de indruk van Red Dead Redemption 2, maar de PC-versie heeft de game nog eens verbeterd op meerdere punten. De besturing met muis en toetsenbord werkt naar onze mening een stuk soepeler en grafisch gezien ziet het er nog indrukwekkender uit. Om die prachtige beelden op je PC te toveren moet je alleen wel een sterke PC in huis hebben staan en zelfs dan zijn er nog een aantal problemen die op kunnen duiken.

STAR WARS Jedi: Fallen Order

PCPS4Xbox One
9.00
Ralph BeentjesNov 15, 2019
Respawn Entertainment heeft elementen van Dark Souls, Tomb Raider en Metroid op vloeiende wijze door elkaar heen laten lopen. De gameplay is daarmee uitdagend, divers en verveeld nooit. Het verhaal wordt naarmate het spel vordert steeds beter en biedt voor fans een nieuwe kijk op de nasleep van Order 66. Kortom: een titel die vrijwel iedereen moet proberen, zelfs als je geen kippenvel krijgt wanneer je een Wookie hoort schreeuwen.

Ring Fit Adventure

Switch
8.00
Remco HayesNov 11, 2019
Ring Fit Adventure is een zeer vermakelijke RPG, die veel oude vertrouwde elementen van het genre toevoegt als XP, geld verzamelen en dat weer uitgeven aan upgrades en turn based-gevechten, maar op de eerste plaats is de titel toch echt wel bedoeld voor de sporters onder ons. Na de oefeningen zul je namelijk vaak zweet op je voorhoofd hebben staan en veel spierpijn hebben. Bel je persoonlijke fitness-instructeur maar af en begin echt met sporten met Ring Fit Adventure voor op de Nintendo Switch.

Ghost Blade HD

Switch
6.50
Rox van der HelmNov 08, 2019
Door het gebrek aan een upgradesysteem is dit niet een titel waarin je levels opnieuw wilt blijven spelen. Als co-op liefhebber is het leuk om de game eens in de aanbieding te halen. Maar vijftien euro is wat te veel van het goede, daarvoor biedt de game te weinig vernieuwing. Let wel op de moeilijkheidsgraad: je zal moeten oefenen om het einde te halen. Succes!

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy - Deluxe Edition

Switch
8.00
Theo WeberNov 07, 2019
Sommige puzzels zijn wel wat lastig op te lossen, zeker voor kleine Sherlocks. Daarin is dus soms wat hulp van een volwassen speurder gewenst. Dit deluxe Layton avontuur is soms wat uitdagend, maar voor 40 euro hoef je niet verder te zoeken naar een toffe game op de Switch voor deze herfst.