2111 Reviews

Daemon X Machina

Switch
5.00
Theo WeberSep 11, 2019
De multiplayer modi voegen mogelijk een toffe dimensie aan de game toe, maar met al zijn tekortkomingen is Daemon X Machina onderaan de streep slechts matig te noemen. Het ontbreekt de game echt aan details op diverse vlakken, wat uiteindelijk op gaat breken. De actie van het vechten met mechs wordt op een gegeven moment echt intens en dat zorgt voor toffe gameplay. De diepgang komt nu vooral door dit element en het feit dat je talloze opties voor aanpassingen en wapens hebt. Helaas is dat niet genoeg voor een goedlopende machine.

GEARS 5

Xbox One
8.00
Luuc ten VeldeSep 10, 2019
Toch is het de campagne die de meeste lof verdient, want deze straalt van alle kanten door de nieuwe richting die ingeslagen wordt. De focus op Kait pakt fantastisch uit en The Coalition heeft het lef om gewaagde keuzes te maken die ons nu al doen uitkijken naar een zesde deel. Hopelijk weet de ontwikkelaar dan wel de open wereld elementen iets beter uit te werken, want die vereisen in tegenstelling tot de heerlijk gevechten nog wat werk.

Borderlands 3

Xbox One
9.50
Ralph BeentjesSep 09, 2019
Gearbox heeft met Borderlands 2 de lat hoog gelegd, wat nog eens lastiger wordt om te overtreffen door de liefde die de fans dragen voor de game. Gelukkig heeft de ontwikkelaar aan alle verwachtingen voldaan en een geweldige opvolger afgeleverd, die op vrijwel elk vlak is verbeterd ten opzichte van haar sterke voorganger.

World of Warcraft Classic

PC
8.90
Gyllion BöhmSep 06, 2019
World of Warcraft Classic gooit je terug in het verleden. Uiteraard zijn de originele servers perfect voor de spelers die destijds hebben genoten van het origineel en opnieuw alles willen beleven. Maar ook voor nieuwe fans kan het een heerlijke ervaring zijn, door de levende community, hoge moeilijkheidsgraad, constante oorlog tussen de twee facties en de enorme wereld.

ONINAKI

PS4
6.50
Remco HayesSep 05, 2019
Oninaki laat veel vallen op het gebied van gameplay en verhaal, maar geeft daarvoor wel weer een fijne afwisseling in speelstijlen en prachtige muziek die je keer op keer zult willen beluisteren. Deze titel is wel degelijk de moeite waard voor sommige Tokyo RPG Factory-fans, maar er zijn gewoonweg te veel minpunten om volledig te kunnen genieten van iets wat in zijn kern zo mooi kon zijn.

Monster Hunter: World - Iceborne

PS4
8.80
Ralph BeentjesSep 04, 2019
Monster Hunter World Iceborne doet precies wat een uitbreiding moet doen: voortbouwen op de hoofdgame op een interessante of uitdagende manier. Met een groot aantal nieuwe monsters, wapens, armors en skills is er genoeg om spelers weer tientallen uren zoet te houden. Bovendien zijn de nieuwe Master Rank missies lekker uitdagend. Tussen jouw jachten door is er ook een kleine minigame om even mee te ontspannen.

Damsel

PC
7.00
Rick DijsSep 03, 2019
Damsel is door dat alles een game geworden die het oude gevoel van een arcadeshooter heeft en uitstraalt; een strakke controle met een flinke dosis snelheid. De verschillende missies zijn uitdagend en houden het fris, maar door steeds dezelfde levels te recyclen word je al snel uit de flow gehaald. In combinatie met enkele rare pieken in de moeilijkheidsgraad is dat zonde voor een verder leuke titel.

Ancestors: the Humankind Odyssey

PS4
7.00
Ralph BeentjesAug 30, 2019
Het experimenteren en het leren van nieuwe mogelijkheden belichaamt perfect de evolutie die onze voorouders hebben doorstaan en als speler krijg je veel keuzes om te bepalen welke richting je opgaat met de soort. De locaties zijn bovendien prachtig en het slingeren door de bomen als aap wordt nooit saai. We kunnen de game niet aanraden voor iedereen door de minpunten, maar als je op zoek bent naar een speciale ervaring in het game-aanbod, dan ben je bij Ancestors aan het juiste adres.

Catherine: Full Body

PS4
8.50
Luuc ten VeldeAug 30, 2019
Al met al kunnen we wel stellen dat Catherine: Full Body een interactieve anime is die je (mits je doorspeelt) in twee dagen uit kunt spelen. Gelukkig biedt de game meer dan genoeg mogelijkheden om het verhaal opnieuw te ervaren voor andere uitkomsten en is het element van de geremixte puzzels een goede toevoeging om de ervaring fris te houden.De puzzels zijn nog net zo moeilijk als in het origineel en ook is het verhaal nog steeds om van te smullen. Je moet alleen wel van lange cutscenes houden en dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

The Dark Pictures Anthology - Man of Medan

PC
8.50
Theo WeberAug 28, 2019
Supermassive Games heeft met Man of Medan een filmische ervaring neergezet die van het verhalende spel reikt tot het bevatten van de vele extra’s. De game is in grote lijnen vergelijkbaar met Until Dawn, maar kent één groot verschil: je hoeft niet alleen te spelen, maar mag dat offline of online met vrienden doen. Dit werkt redelijk goed, al is de sfeer dan ineens wel wat minder eng.

Astral Chain

Switch
8.50
Koen van RijsoortAug 26, 2019
Astral Chain is net zo snoeihard als elke andere parel van PlatinumGames, maar met een iets lager tempo zodat het spel ook opgepakt kan worden door minder ervaren gamers. Voor PlatinumGames fans is dit een must have, maar ook als je nog nooit een PlatinumGames spel hebt aangeraakt zal je Astral Chain met bezwete handen en een grote glimlach spelen.

Control

PC
6.00
Rox van der HelmAug 26, 2019
Je wil vanaf de eerste seconde vermaakt worden en door iets gepakt of geraakt worden. Dat doet Control niet. Het is niet zo goed als eerdere titels uit de stal van Remedy en dat is pijnlijk. Control is niet meer dan een avontuur waarin je aliens afknalt in een tergend uitziende wereld. Het verhaal is interessant, maar zeker niet één dat je van het puntje van je stoel zal afblazen. Rond het einde wordt het verhaal zelfs steeds vreemder en onlogischer en ben je eigenlijk na de aftiteling gewoon blij dat het er allemaal op zit.

Hamsterdam

Switch
6.50
Rick DijsAug 19, 2019
Het maakt van Hamsterdam Paws of Justice een okĂŠ arcade brawler die volgepropt zit met leuke omgevingen en herkenningspunten voor de Nederlanders. Daarnaast werkt de game uitstekend op een telefoon en zijn de omgevingen van buitengewoon niveau. Maar als de herhaling begint na een paar levels, en dat begint op te vallen, is het lastig om enthousiast verder te gaan met Hamsterdam Paws of Justice. Zelfs voor het zachte prijsje van 2,30.

Wolfenstein: Cyberpilot

PC
4.00
Luuc ten VeldeAug 19, 2019
Al met al kan er wel gesteld worden dat Wolfenstein Cyberpilot een aantal goede ideeën heeft, maar in de praktijk flink wat te wensen overlaat. Waar de variatie in de gameplay goed in elkaar steekt, stopt de game al voordat je daadwerkelijk begonnen bent. Hetzelfde geldt voor de motion controls. Die werken erg goed, maar elementen als een lift zorgen al snel voor motion sickness.

Age of Wonders: Planetfall

PC
8.80
Ralph BeentjesAug 05, 2019
Triumph Studios heeft al meer dan twintig jaar gewerkt aan de Age of Wonders-franchise en dat is met Planetfall goed te zien. Hoewel de game qua opbouwen van steden niet heel origineel is doet het qua technologieĂŤn en aanpasbare legers heel veel goed en komt dat allemaal perfect samen in veldslagen. De verschillende facties zijn bovendien lekker verschillend van elkaar waardoor het nooit snel saai wordt. Age of Wonders Planetfall is dan ook een ideale game of honderden uren plezier in te stoppen.

Trover Saves The Universe

PS4
8.50
Sebastiaan QuekelAug 04, 2019
Trover Saves the Universe is met afstand de grappigste videogame in jaren en een regelrechte aanrader voor iedere zelfgerespecteerde liefhebber van Rick and Morty, Family Guy en South Park. De humor is zoals de meeste fans van die series het graag willen hebben: onversneden hard, gelaagd en op momenten ook heerlijk basaal. Het verhaal is even krankzinnig als geniaal, met fantastische tempowisselingen en onverwachte wendingen. Dat het verhaal van korte duur is en de gameplay niet zo veel voorstelt, nemen we dan maar even voor lief. Kopen deze game!

Pawarumi

Xbox One
7.50
Theo WeberJul 28, 2019
Door deze vreemde keuzes is Pawarumi niet wat het had kunnen zijn, maar nog steeds is het een ontzettend vermakelijke shmup. De game is wat klein met maximaal vijf levels, maar de uitdaging houdt het einde uren bij je vandaan. De shmup volgt verder een redelijk uniek concept waarbij je steeds na moet blijven denken. Jammer genoeg werkt dit twee kanten op, waardoor de game zichzelf een beetje in de voet schiet.

Fire Emblem: Three Houses

Switch
9.00
Koen van RijsoortJul 25, 2019
Het spel bruist van mysterie, spanning en sensatie en dit zorgt ervoor dat Fire Emblem: Three Houses een schooltijd is om nooit te vergeten. Fire Emblem: Three Houses is voor iedereen, als je maar een beetje geduld hebt. Als je nog nooit een Fire Emblem spel gespeeld hebt, is dit spel het perfecte begin. Met Fire Emblem: Three Houses laat de spelserie weer zien dat het logisch is dat deze ooit obscure franchise, nu de Japanse Game of Thrones genoemd mag worden.

Wolfenstein: Youngblood

PS4
8.00
Richard VerweijJul 25, 2019
Stap opzij pa BJ Blazkowicz, Soph en Jess nemen het stokje maar al te graag van je over. Dikke humor, duizenden kogels en rondvliegende nazi’s zorgen voor een combinatie van oud en nieuw in de Wolfenstein-serie. Co-op zorgt ervoor dat je je geen moment alleen voelt en, mits met de juiste partner, kan het een fenomenaal tripje door Parijs zijn!

FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers

PS4
8.00
Theo WeberJul 24, 2019
Ondanks dit dilemma maakt Shadowbringers Final Fantasy XIV veel aantrekkelijker voor nieuwkomers. Tegelijkertijd blijft de game door de nieuwe toevoegingen interessant voor veteranen die al honderden uren op de teller hebben staan. De nieuwe werelden zijn enorm en indrukwekkend om te verkennen en de nieuwe klassen en rassen zorgen voor de nodige verfrissing.

Redeemer: Enhanced Edition

Switch
5.50
Rox van der HelmJul 24, 2019
Wat dat betreft is de game dus leuk voor even, wat precies de conclusie van Jimmy al was in 2017. Al heb je met het concept meer voor ogen dan dat het spel nu te bieden heeft. Een top-down actie brawler voor twee man kan ontzettend tof zijn. Redeemer is dat helaas niet helemaal voor de lange duur. Het geeft te veel een gevoel dat het tien jaar terug tof had kunnen zijn. Nu is het eigenlijk alleen voor een paar levels, waarna je game ongetwijfeld aan de kant legt. Het plezier houdt te snel op en dat is een gemiste kans.

MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order

Switch
7.50
Stefan StuursmaJul 22, 2019
Voor die hard fans is het een feest der herkenning en voor relatief nieuwe mensen is deze dungeon crawler een leuke eerste kennismaking met wat Marvel nog meer te bieden heeft naast Captain America en Iron Man. De gameplay is voor sommige mensen wellicht iets té simpel en ook de camera wil niet altijd meewerken, maar alles bij elkaar opgeteld is Marvel Ultimate Alliance 3 The Black Order een heerlijke zomergame en bovendien een solide nieuwe exclusive voor de Nintendo Switch.

Etherborn

PC
7.50
Rox van der HelmJul 21, 2019
Etherborn is zeker het proberen waard, al is het prijskaartje dat er nu aan het spel hangt te hoog. 16.99 euro voor een game met maar vijf levels is te veel van het goede. Tien euro minder was een betere deal geweest. Dus mocht je voor dat bedrag eens op zoek zijn naar een puzzelgame met hersenkrakers en een mooie grafische stijl, dan is Etherborn leuk om eens te spelen. Houd alleen wel YouTube bij de hand voor walkthroughs als je je geduld dreigt te verliezen.

Samurai Shodown

PS4
6.50
Rox van der HelmJul 14, 2019
Helaas is dat het algehele gevoel dat Samurai Shodown achterlaat, voor een opvolger zijn er te weinig pepers gebruikt. De boel is niet door elkaar geschud, de game is niet pittig genoeg. Het is allemaal veel te braaf. De opties zijn te beperkt en na een paar potjes ben je wel klaar. Een serie als deze verdient een betere uitvoering. Zonde, want de game zelf speelt eigenlijk heel prettig en het is tof om het gedrag van je tegenstander te bestuderen terwijl je afweegt om op het juiste moment je katana in iemands lijf te rammen.

Dragon Quest Builders 2

PS4
8.00
Luuc ten VeldeJul 13, 2019
Wat minder goed door de beugel kan is het te simpele vechtsysteem dat meer als afleiding dan plezier aanvoelt. Dat kun je beter met vier personen doen in de online-modus van de game, want dan ben je snel van die vijanden af. Vervolgens is het tijd om samen met vrienden te genieten van het bouwen. Het is verreweg het beste onderdeel van de game, al is het in de multiplayer soms moeilijk om met elkaar te communiceren.

Login

By logging in, you agree with the Terms and Conditions.