2216 Published Reviews

HUNTDOWN

PCPS4SwitchXbox One
8.50
Theo WeberAug 07, 2020
Huntdown is namelijk zo’n game die je oneindig laat smullen van alle actie. De game bevat alle elementen van een actiefilm uit de jaren 80 en is bovendien een soort ode aan de beat ‘em ups uit datzelfde tijdperk. En een goede ook!

Fairy Tail

PS4SwitchPC
7.50
Theo WeberJul 28, 2020
Hoewel de game er gelikt uitziet en vooral tijdens gevechten bombastisch is, zijn er wel een paar minpunten. Zo wordt de game op het gebied van zijmissies redelijk eentonig en mis je wat variatie qua vijanden. Als Fairy Tail je eenmaal in zijn greep heeft, verbreken deze kleine minpunten de betovering gelukkig niet en blijf je spelen tot het bittere eind!

Shmup Collection

Switch
7.50
Theo WeberJul 24, 2020
Het zijn juist de unieke elementen van de shmups in deze collectie die ze zo tof maken. Elke game biedt een tof element dat op de Switch goed tot zijn recht komt en je laten terugkomen voor meer. Daarbij zien de games er tof uit, al mist er bij een de remaster-factor en hadden er best nog twee andere shmups uit de studio bij gemogen. Ondanks wat kogelgaten, schiet deze collectie zich naar het hart van iedereen die van flinke actie houdt.

Ghost of Tsushima

PS4
8.50
Theo WeberJul 17, 2020
Je krijgt echt het gevoel vijanden aan je katana te rijgen en door het hoge gras te sluipen. Naast ontzettend toffe gevechten, vergaap je je regelmatig aan de omgevingen én leer je ook nog eens een ding of twee over de gebeurtenissen uit die periode. Ja, we mogen weer leuke dingen doen in de buitenlucht, maar geloof ons: voor deze game wil je maar al te graag binnen blijven!

Paper Mario: The Origami King

Switch
6.50
Kevin de BruinJul 17, 2020
Uiteindelijk is Paper Mario The Origami King wel leuk om een keertje te spelen, maar door de jaren heen heeft Nintendo veel betere kwaliteit laten zien. Het is een beetje jammer dat Nintendo het op veilig heeft gespeeld, wetende dat mensen het toch wel op de looks en titel 'Mario' kopen.

Warhammer 40,000: Mechanicus

Xbox OneSwitchPS4
5.00
Chris BoersJul 16, 2020
In de buggy staat die wij gespeeld hebben kunnen we Mechanicus helaas echt niet aanbevelen. Daarvoor gaat er gewoon te veel mis. Mocht de ontwikkelaar de diverse bugs nog weg weten te spelen dan blijft een prima game over, waarbij het aan te raden is om op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen. Dat is waar Mechanicus echt de gameplay van het bordspel weet te benaderen en je het gevoel krijgt dat elke stap telt.

Marvel's Iron Man VR

PS4
5.50
Luuc ten VeldeJul 15, 2020
Keaton doet zijn best om Iron Man te redden met een goede performance die je in combinatie met de gameplay daadwerkelijk doen aanvoelen alsof je Iron Man bent. Het vliegen en vechten als de rood-gouden held voelt fantastisch en is zeker aan te raden. Het is dan ook bijzonder jammer dat de gameplay zo slecht tot zijn recht komt in de verschillende levels.

Catherine: Full Body

Switch
8.00
Koen van RijsoortJul 08, 2020
De puzzels zullen elke speler wel overtuigen, maar het is vooral de 18+ anime stijl die je moet liggen. Maar als dit jou aanspreekt en je een beetje kan leven met de soms wat rommelige besturing heb je met Catherine Full Body een zeer unieke puzzelgame te pakken, met een verhaal dat grenzen durft te overschrijden. Het is raar om te zeggen, maar met Catherine Full Body was vreemdgaan nog nooit zo leuk!

The Outer Worlds

Switch
8.00
Chris BoersJun 24, 2020
De conversie naar de Switch kunnen we geslaagd noemen, maar vooral als je docked speelt op een groot scherm valt op dat er behoorlijk wat op de graphics ingeleverd is. In handheld modus valt dit veel minder op en speelt The Outer Worlds lekker weg. Wel geldt hierbij dat de joycon minder geschikt is voor dit type spel.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated

PCPS4SwitchXbox One
6.50
Theo WeberJun 24, 2020
Een glimlach of zelfs een schaterlach zal je desondanks niet kunnen voorkomen en de vele herkenbare situaties uit de tekenfilms neem je als een spons op! De multiplayer toevoeging biedt de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan, al kan dat niet in het verhaal zelf. Voor jong en oud is de 29,99 euro die de game je kost het meer dan waard.

The Last of Us: Part II

PS4
9.80
Luuc ten VeldeJun 19, 2020
Hetzelfde geldt voor de spectaculaire momenten die op hemelse wijze worden afgewisseld met angstzweet voor de huiveringwekkende vijanden in deze prachtige doch dystopische wereld. Combineer dit met grimmige en prachtige tonen die je constant tijdens het avontuur vergezellen en er is maar één conclusie mogelijk: The Last of Us Part 2 is absoluut een meesterwerk.

The TakeOver

Switch
8.00
Rox van der HelmJun 15, 2020
Los daarvan betaal je maar 20 euro en krijg je een dijk van een game in dit genre. We zouden haast zeggen dat de game weinig onder doet voor Streets of Rage 4. Al is ons advies: speel ze allebei! Want beide games zijn leuk om samen te doorlopen. Ben je een vechtersbaasje en ben je op zoek naar een game die genoeg afwisseling biedt qua omgevingen, vijanden en de aanpak om die vijanden tot moes te slaan? Dan ben je bij The TakeOver aan het juiste adres!

Desperados III

PCPS4Xbox One
8.50
Chris BoersJun 12, 2020
Desperados 3 biedt een spannend verhaal dat over de spanne van veertien missies verteld wordt. Met elke missie heb je je handen vol, maar de uitgebreide omgeving met vele mogelijkheden en uitdagingen nodigen enorm uit om te experimenteren. Dat je een foutieve beslissing snel kan corrigeren draagt daar zeker aan bij. Desperados is geen makkelijk spel, zelfs op de laagste moeilijkheidsgraad is de game zeker geen walk in the park.

Disintegration

PS4Xbox OnePC
7.00
Stefan StuursmaJun 10, 2020
De moeilijkheidsgraad schommelt enorm en doordat je soms zoveel vijanden op je dak krijgt, raak je meer dan een het overzicht kwijt. Daarbij voelen je eigen wapens soms meer als erwtenschieters dan als loodschietend geweld, zeker in de eerste paar levels. Met een beetje liefde en aandacht kunnen die punten gladgestreken worden en dat zou Disintegration écht een solide FPS/RTS-combo maken die fans van beide genres op hun wenken bedient.

Minecraft Dungeons

PCPS4SwitchXbox One
7.50
Chris BoersJun 05, 2020
Mocht het allemaal toch te overweldigend zijn, dan kan het spel ook nog in (lokale) co-op modus gespeeld worden. Bijzonder is dat Minecraft Dungeons ontwikkeld is door Mojang, dat door Microsoft is aangekocht. Desondanks is de game geen Xbox Exclusive, maar gewoon op PC en alle consoles verschenen. Niemand hoeft zich dus buitengesloten te voelen, en daar houden we van.

Mortal Kombat 11: Aftermath

Switch
8.00
Theo WeberJun 04, 2020
Mortal Kombat 11 Aftermath biedt een hele berg goede content die voor een deel gratis beschikbaar zal zijn voor iedereen met de game. Het overgrote deel van Aftermath wordt opgeslokt door de drie uur durende verhaallijn die op een indrukwekkende manier afgesloten wordt. Daarnaast kun je aan de slag met drie nieuwe karakters en meer.

The Elder Scrolls Online: Greymoor

PCPS4Xbox One
8.50
Ralph BeentjesJun 03, 2020
Zenimax Online Studios heeft een dappere keuze gemaakt door een geliefde provincie als Skyrim te kiezen voor haar nieuwste uitbreiding. Gelukkig heeft die gok zich uitbetaald, want het verhaal in de ijzige provincie, en het indrukwekkende Blackreach, is één van de beste die de MMO te bieden heeft.

Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics

Switch
8.50
Chris BoersJun 01, 2020
De games zijn divers en het pakket biedt zowel bekende games als ook verrassingen. De vormgeving en toegankelijkheid is prima afgewerkt. De hele game is vertaald naar het Nederlands waardoor het ook voor de jongeren goed toegankelijk is. Met dit pakket is het dus inderdaad niet meer nodig om de hele spellendoos mee op vakantie te slepen, maar 's avonds gezellig om de Switch te verzamelen.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Switch
8.50
Luuc ten VeldeMay 26, 2020
Hoewel de game niet perfect is dankzij een aantal haken en ogen, is de schaduw die dit oplevert vrij klein voor een anderzijds fantastische titel. Wie op zoek is naar een nieuwe JRPG mag deze game dan ook zeker niet missen. Fans van het origineel kunnen daarentegen opnieuw verliefd worden op deze titel en nog meer houden van Shulk en zijn vrienden in een nieuw avontuur.

Maneater

PC
6.50
Leslie PetersMay 22, 2020
Hoewel de game kampt met veel framedrops, het verhaal diepgaander had gekund en de missies minder eentonig hadden gemogen, is Maneater toch een leuk spel om eventjes lol in te kunnen trappen. Je zwemt in een mooie open wereld terwijl je verschillende mensen en beesten opeet, objecten verzamelt en je haai constant aanpast en dat zorgt voor best wat uren speelplezier.

Saints Row: The Third Remastered

PCXbox OnePS4
7.50
Roland JanssenMay 21, 2020
Het is niet lastig gelukkig. Als je een toffe game zoekt met goede humor die je eventueel samen met een vriend kan spelen, dan is dit absoluut een goede aankoop. Zeker ook voor het ietwat zachtere prijskaartje van 40 euro. Toch moet je er wel rekening mee houden dat de game niet perfect is, sterker nog, er zijn zeker wat zaken die de tijd niet goed doorstaan hebben.

Trials of Mana

PS4Switch
7.00
Chris BoersMay 18, 2020
Trials of Mana is een degelijke remake van het origineel dat de gameplay en ideeën uit het origineel netjes overbrengt naar de moderne hardware, zonder deze uitputtend te gebruiken. Grafisch had er meer in gezeten en ook de balancering had beter gekund. De game blijft te veel hangen in wat de oorspronkelijke game bracht en vernieuwt te weinig.

Drug Dealer Simulator

PC
6.50
Richard VerweijMay 07, 2020
Met ruim drieduizend reviews op Steam waarvan nog geen tien procent negatief zijn, weet Drug Dealer Simulator een behoorlijk publiek te trekken met de content die op dit moment worden geboden. In de nabije toekomst moeten updates meer van de beloften nakomen, maar vooralsnog is de voornaamste kritiek duidelijk: je hebt het al snel allemaal gezien. Aan Byterunners om, net als jij in-game, na verloop van tijd met een verbeterd en verfijnd product te komen. Liever niet nog meer versneden.

Disaster Report 4 Plus: Summer Memories

PS4Switch
6.50
Lisa OzzyMay 04, 2020
Disaster Report 4: Summer Memories is een perfect voorbeeld van een prachtig verhaal met een matige uitwerking. De makers lijken meer moeite gestopt te hebben in de personages dan in de game zelf. Ook ga je redelijk snel door de game heen, als deze niet vastloopt of crasht. Het uiterlijk van de game is enigszins teleurstellend en voldoet niet aan de verwachtingen die je van een game uit 2020 zou hebben.

Vampire: The Masquerade - Coteries of New York

Xbox OnePS4SwitchPC
7.50
Chris BoersMay 01, 2020
Al met al is Coteries vrij kort. Na een uur of vijf-zes zie je de eind-credits al wel. Aan de andere kant is er meer dan genoeg reden de game nogmaals op te starten. Er zijn diverse keuzes die nog te maken zijn. Keuzes als de clan waar je je bij aansluit, de personen die je in je Cotertie probeert te verzamelen, de optionele verhaallijnen, meer dan je in een enkele speelbeurt kan zien.