2151 Published Reviews

Bubble Bobble 4 Friends

Switch
4.50
Sebastiaan QuekelDec 04, 2019
Heeft Bubble Bobble de tand des tijds doorstaan? Dat is de belangrijkste vraag die bij deze (langverwachte) remake voor de Switch komt opdraven. Het antwoord is vrij teleurstellend: nee. De game is absoluut vermakelijk – vooral als je met vrienden speelt – maar na een paar uur valt de eentonigheid en de eendimensionale gameplay in negatieve zin op. Dan kan het spel net zo aandoenlijk en visueel aantrekkelijk zijn, uiteindelijk draait het om de lange termijn en wat dat betreft is het prijskaartje van Bubble Bobble 4 Friends echt nog aan de hoge kant.

Sniper Ghost Warrior Contracts

PCPS4Xbox One
6.50
Stefan StuursmaDec 04, 2019
De open structuur van de missies is tof en het schieten met je sniper voelt intuïtief aan, maar het matige verhaal en de technische pijnpunten gooien toch een beetje roet in het eten. Nu blijft Contracts een tussendoortje dat je opstart tussen de grote titels door. Het is een lekker hapje, maar als je deze game als hoofdgerecht wilt serveren, kom je van een koude kermis thuis. En blijf je zitten met een knorrende maag achteraf.

Shenmue 3

PCPS4
5.50
Theo WeberNov 27, 2019
Waar de game er namelijk fantastisch uitziet wat betreft omgevingen, valt het op het gebied van karakters tegen. Daarnaast is de gameplay erg sterk uitgewerkt zonder de link met zijn voorgangers te verliezen, maar heb je het gevoel nu een zijmissie van 40 uur te spelen en geen stappen te zetten in het hoofdverhaal. Shenmue 3 een welkome game voor fans die na 18 jaar smachten naar een nieuw deel, maar voor nieuwkomers niet de RPG om te doorlopen.

Pokémon Shield

SwitchSwitch
9.00
Luuc ten VeldeNov 26, 2019
Wel is de Wild Area verreweg de beste toevoeging aan een Pokemon-game ooit dankzij de ongekende vrijheid en de talloze uren die je daar kunt spenderen. Tel hierbij de toffe Raids op die je samen met vrienden kunt spelen en je hebt een heerlijk multiplayer-plezier. Voor wie toch liever alleen de game speelt is er een tof verhaal dat (een kleine) stap vooruit zet betreffende diepgang. Combineer dat met toffe nieuwe Pokemon en de beste muziek die de serie ooit gekend heeft en je kunt met gemak meer dan 100 uur vermaak vinden in Pokemon Sword & Shield.

Terminator: Resistance

Xbox OnePS4PC
4.00
Theo WeberNov 25, 2019
Waar een Terminator game zich perfect leent voor een moeilijke (en misschien zelfs enge) shooter is dit een redelijk eenvoudig schietspel dat nergens de epische proporties van de eerste twee films haalt. Daardoor schaart deze game zich in het rijtje van steeds slechter wordende iteraties in de Terminator-franchise. Voor de 40 euro die deze game je kost kun je, zeker in deze maanden, iets veel beters aanschaffen.

Football Manager 2020 Mobile

AndroidiOS
8.50
Lucas WubbenNov 25, 2019
Al met al is Football Manager 2020 een spel geworden dat net als de voorgaande edities heerlijk wegspeelt. Het toevoegen van een uitgebreid ontwikkelingscentrum en een duidelijke clubvisie zorgt ervoor dat jij als manager de touwtjes veel beter in handen hebt. Het is voor ons genoeg reden om de komende tijd met wallen onder de ogen verder te sleutelen aan onze succesformule als manager.

The Sims 4: Discover University

PCPS4Xbox One
8.00
Diantha van PetegemNov 21, 2019
De periode van het studentenleven is een belangrijke gebeurtenis en wij kunnen dan ook met veel enthousiasme zeggen dat deze grote uitbreiding een geslaagde draai geeft aan het leventje van je huidige Sim. Als EA het doel had om de huidige millenial te portretteren in hun game, dan is dit zeker gelukt! Welke richting je ook kiest, die van een top accountant of van het grootste feestbeest in de Simwereld, er is voor elke Sim wel een toekomst te maken. Het is alleen jammer dat een paar problemen af en toe roet in het eten gooien.

The Stretchers

Switch
7.00
Theo WeberNov 15, 2019
The Stretchers is een titel die erg leuk is, maar die je in je eentje niet lang aan een stuk zult spelen. Met twee spelers is de game een heel stuk leuker, maar ook dan gaat de game na een uurtje snel vervelen. De missies voelen eentonig aan en grafisch is de game niet de allersterkste, al wordt dit laatste nooit storend.

Need for Speed Heat

PCPS4Xbox One
6.50
Richard VerweijNov 15, 2019
Aan de hand van de mindere bombarie rondom Need for Speed Heat, had de conclusie eigenlijk al getrokken kunnen worden dat het geen knallende supereditie zou zijn ter ere van de 25 jaar die Need for Speed bestaat. Een gemiste kans, aangezien er toch voldoende onderdelen in de grote bak van Ghost Games zitten om een prachtig monster van Frankenstein te kunnen maken. Ironisch genoeg is dat element het sterkste punt aan Heat zelf.

Red Dead Redemption 2

PC
9.00
Ralph BeentjesNov 15, 2019
In 2018 waren we al zwaar onder de indruk van Red Dead Redemption 2, maar de PC-versie heeft de game nog eens verbeterd op meerdere punten. De besturing met muis en toetsenbord werkt naar onze mening een stuk soepeler en grafisch gezien ziet het er nog indrukwekkender uit. Om die prachtige beelden op je PC te toveren moet je alleen wel een sterke PC in huis hebben staan en zelfs dan zijn er nog een aantal problemen die op kunnen duiken.

STAR WARS Jedi: Fallen Order

PCPS4Xbox One
9.00
Ralph BeentjesNov 15, 2019
Respawn Entertainment heeft elementen van Dark Souls, Tomb Raider en Metroid op vloeiende wijze door elkaar heen laten lopen. De gameplay is daarmee uitdagend, divers en verveeld nooit. Het verhaal wordt naarmate het spel vordert steeds beter en biedt voor fans een nieuwe kijk op de nasleep van Order 66. Kortom: een titel die vrijwel iedereen moet proberen, zelfs als je geen kippenvel krijgt wanneer je een Wookie hoort schreeuwen.

Ring Fit Adventure

Switch
8.00
Remco HayesNov 11, 2019
Ring Fit Adventure is een zeer vermakelijke RPG, die veel oude vertrouwde elementen van het genre toevoegt als XP, geld verzamelen en dat weer uitgeven aan upgrades en turn based-gevechten, maar op de eerste plaats is de titel toch echt wel bedoeld voor de sporters onder ons. Na de oefeningen zul je namelijk vaak zweet op je voorhoofd hebben staan en veel spierpijn hebben. Bel je persoonlijke fitness-instructeur maar af en begin echt met sporten met Ring Fit Adventure voor op de Nintendo Switch.

Ghost Blade HD

Switch
6.50
Rox van der HelmNov 08, 2019
Door het gebrek aan een upgradesysteem is dit niet een titel waarin je levels opnieuw wilt blijven spelen. Als co-op liefhebber is het leuk om de game eens in de aanbieding te halen. Maar vijftien euro is wat te veel van het goede, daarvoor biedt de game te weinig vernieuwing. Let wel op de moeilijkheidsgraad: je zal moeten oefenen om het einde te halen. Succes!

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy - Deluxe Edition

Switch
8.00
Theo WeberNov 07, 2019
Sommige puzzels zijn wel wat lastig op te lossen, zeker voor kleine Sherlocks. Daarin is dus soms wat hulp van een volwassen speurder gewenst. Dit deluxe Layton avontuur is soms wat uitdagend, maar voor 40 euro hoef je niet verder te zoeken naar een toffe game op de Switch voor deze herfst.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Switch
8.00
Rox van der HelmNov 05, 2019
Los hiervan is Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 een zeer fijne game geworden die stiekem een beetje als winnaar uit de bus komt als we kijken naar de Switch games die de afgelopen weken zijn gelanceerd. En dat is misschien redelijk onverwacht. Maar geloof ons als we zeggen dat dit een sterke game is geworden met een leuk verhaal, een geniale switch van 3D naar 2D en vice versa en leuke minigames!

Ice Age Scrat's Nutty Adventure!

PS4SwitchXbox One
5.50
Rox van der HelmNov 02, 2019
Enkel de laatste paar levels zijn leuk om te spelen, daarvoor zit je nog net niet met twee vingers in de neus. Hoe schattig en leuk Scrat ook is, deze game komt helaas wat minder goed uit de verf. Daarbij is het een raadsel waarom Scrat's Nutty Adventure niet speelbaar is in het Nederlands.

Call of Duty: Modern Warfare

PCXbox OnePS4
8.00
Remco HayesNov 01, 2019
Call of Duty Modern Warfare zorgt ervoor dat we weer gaan houden van de franchise. Dit komt vooral door de goede, maar helaas niet vernieuwende campagne en de multiplayer die echt de show steelt bij deze titel. Jammer is dat de Spec Ops-modus veelbelovend is, maar het in de praktijk niet waar maakt. Al met al is Modern Warfare dé first person shooter van het moment en mogen Call of Duty-fans de titel niet missen.

Death Stranding

PS4
8.50
Luuc ten VeldeOct 31, 2019
De game neemt daarvoor ruim de tijd in de eerste uren en hetzelfde geldt voor de verschillende gameplay-elementen. Die worden stukje bij beetje toegevoegd, net als de multiplayer-aspecten, waardoor het vooral in het begin lijkt alsof er geen variatie te vinden is. Gelukkig is niets minder waar. Death Stranding is een modern meesterwerk dat je moet spelen als je ook maar enigszins interesse hebt in Kojima, stealth, thrillers en/of mysteries.

The Witcher 3: Wild Hunt — Complete Edition

Switch
9.00
Sebastiaan QuekelOct 31, 2019
The Witcher 3: Wild Hunt op de Nintendo Switch is misschien wel de meest indrukwekkende port die ooit het levenslicht heeft gezien. Het is onvoorstelbaar knap dat een reusachtige en duizelingwekkende game als deze, met al zijn verhalen, ontelbare visuele effecten en overdonderend geluid, speelbaar is op een technisch bescheiden console als de Switch.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

PCPS4SwitchXbox One
8.00
Remco HayesOct 29, 2019
Helaas moet je het ermee doen. Maar wat je krijgt is een game om door een ringetje te halen. De game ademt een en al vrolijkheid uit en wie wordt daar nu niet blij van? De levels zijn tof, de personages zijn schattig en de deuntjes zijn hilarisch. Tel daarbij dat je leuke levels hebt en nog diverse minigames, al dan niet alleen of met vrienden kunt doen, en je hebt een spel in huis waar je het najaar wel even zoet mee bent.

Luigi's Mansion 3

Switch
7.50
Rox van der HelmOct 28, 2019
Los van de minpunten is Luigi’s Mansion 3 een vermakelijke game geworden, al is het jammer dat de game vastlopers kent en vooral een logge besturing. Als je hieraan kunt wennen, heb je een toffe titel in handen die leuk is voor jong en oud. De game oogt bovendien fantastisch, de gameplay is tof, de omgevingen zijn om van te smullen. Aan creatie geen gebrek.

Concrete Genie

PS4
8.00
Luuc ten VeldeOct 25, 2019
Dit vanwege de toffe gameplay die constant ontwikkelt en je op toffe wijze verandert. Combineer dit met een hartverwarmend verhaal, toffe personages en een artstyle om je vingers bij af te likken en je hebt een sprookjesachtige game om bij weg te smelten. Nu alleen nog hopen op een tweede deel (dat dan wel een stukje moeilijker mag)!

The Outer Worlds

PCSwitchPS4Xbox One
9.00
Ralph BeentjesOct 22, 2019
Obsidian Entertainment heeft een flinke waslijst aan RPG’s gemaakt en het is te merken dat ze hebben geleerd van voorgaande titels. Liefhebbers van Fallout: New Vegas zullen bijvoorbeeld veel elementen zien terugkeren en wat ons betreft is dat een goede zaak. De game biedt een uitgebreid hoofdverhaal die je 25 tot 30 uur zoet houdt, veel zijmissies met talloze keuzes en heerlijke zwarte humor. De hoeveelheid planeten mocht wat ons betreft alleen iets groter zijn en de combat voelt soms een beetje clunky, maar dat mag de pret niet bederven.

DRAGON QUEST

SwitchSwitchSwitch
6.00
Theo WeberOct 20, 2019
Dit laatste is dan ook hoe je deze Dragon Quest 1, 2 and 3 Collection het beste kunt omschrijven: oude games. De games zijn prima te spelen en zullen voor tientallen uren aan vermaak zorgen. Hou alleen wel in je achterhoofd dat er elementen in de game zitten die destijds revolutionair waren, maar nu voor oponthoud zorgen. Deze collectie is dan ook vooral leuk voor de Dragon Quest fan en de uitgelezen kans om kennis te maken met het begin van de toffe franchise.

Trine 4: The Nightmare Prince

PCPS4SwitchXbox One
8.00
Rox van der HelmOct 15, 2019
Als je een co-op avontuur zoekt waar je samen de hersenen mag kraken en ondergedompeld wilt worden in een prachtige sprookjesachtige omgeving, dan is Trine 4 echt iets voor jou. Heb je geen co-op maatje, dan raden we je de game af, want alleen is de game een stuk minder interessant. Hoewel de gevechten niet zo indrukwekkend zijn, is het zonder twijfel de tofste Trine game én de Trine game die het langste duurt. Complimenten dus voor Frozenbyte.

Login

By logging in, you agree with the Terms and Conditions.