2089 Reviews

Etherborn

PC
7.50
Rox van der HelmJul 21, 2019
Etherborn is zeker het proberen waard, al is het prijskaartje dat er nu aan het spel hangt te hoog. 16.99 euro voor een game met maar vijf levels is te veel van het goede. Tien euro minder was een betere deal geweest. Dus mocht je voor dat bedrag eens op zoek zijn naar een puzzelgame met hersenkrakers en een mooie grafische stijl, dan is Etherborn leuk om eens te spelen. Houd alleen wel YouTube bij de hand voor walkthroughs als je je geduld dreigt te verliezen.

Samurai Shodown

PS4
6.50
Rox van der HelmJul 14, 2019
Helaas is dat het algehele gevoel dat Samurai Shodown achterlaat, voor een opvolger zijn er te weinig pepers gebruikt. De boel is niet door elkaar geschud, de game is niet pittig genoeg. Het is allemaal veel te braaf. De opties zijn te beperkt en na een paar potjes ben je wel klaar. Een serie als deze verdient een betere uitvoering. Zonde, want de game zelf speelt eigenlijk heel prettig en het is tof om het gedrag van je tegenstander te bestuderen terwijl je afweegt om op het juiste moment je katana in iemands lijf te rammen.

Dragon Quest Builders 2

PS4
8.00
Luuc ten VeldeJul 13, 2019
Wat minder goed door de beugel kan is het te simpele vechtsysteem dat meer als afleiding dan plezier aanvoelt. Dat kun je beter met vier personen doen in de online-modus van de game, want dan ben je snel van die vijanden af. Vervolgens is het tijd om samen met vrienden te genieten van het bouwen. Het is verreweg het beste onderdeel van de game, al is het in de multiplayer soms moeilijk om met elkaar te communiceren.

SEGA AGES Wonder Boy: Monster Land

Switch
8.00
Theo WeberJul 06, 2019
Wonder Boy in Monster Land is een game die vooral draait om de uitdaging in het hoofdverhaal. De uitdaging die je ooit ontzettend veel kwartjes kostte, maar vandaag de dag alleen kokend bloed geeft en geen cent meer kost dan 7 euro. De port is, zoals de meeste SEGA Ages titels, een erg goede die zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van de arcadeversie meegenomen heeft.

Judgment

PS4
8.00
Rox van der HelmJul 03, 2019
Onderaan de streep blijft een sterk product staan. Judgment heeft een spannend verhaal, toffe personages en een fijne mix van gameplay-elementen. Het ene moment praat je met iemand, het andere moment onderzoek je iets om vervolgens met vijanden te vechten alsof je leven er van af hangt. Judgment is nooit saai. Het is alleen jammer dat baanbrekende gameplay-elementen ontbreken en Judgment daardoor soms aanvoelt als een project dat tĂŠ makkelijk is afgerond, terwijl er zoveel meer in had gezeten.

The Sinking City

PCPS4Xbox One
6.00
Remco HayesJul 02, 2019
De nieuwe liefdesbaby van Frogwares en auteur H.P Lovecraft belooft minstens 40 uur aan speeltijd, waar je veel politieke problemen moet oplossen en ook nog eens tijd moet nemen om je eigen verstand niet te verliezen. Jammer is wel dat de game met veel problemen kampt, waardoor je niet echt lang achterover kunt gaan zitten om van de in basis prima titel te kunnen genieten. The Sinking City is te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC.

SEGA AGES Virtua Racing

Switch
8.50
Theo WeberJun 30, 2019
De game ademt misschien op sommige vlakken wat minder het arcadegevoel, maar is absoluut de beste port van de game ooit. De game met zijn drie banen voor de huidige standaard wat beknopt, maar het is tenslotte een klassieker uit de speelhal die vanuit de pitstop naar de Switch scheurt.Het offline en online tegen elkaar racen is een leuke toevoeging, maar de essentie van de speelhalracer blijft behouden. Grafisch is de game daarbij fantastisch uit die pitstop gekomen, terwijl de nostalgie er vanaf druipt.
7.00
Rox van der HelmJun 28, 2019
Onderaan de streep blijft de haat-liefde-verhouding staan. Toki was een veel betere game geweest als er een normaal opslagsysteem in had gezeten en sommige andere aspecten iets beter waren uitgewerkt. Dat neemt niet weg dat het spel an sich genoeg toffe dingen te bieden heeft: uitdagende gameplay, toffe eindbazen, wisselende omgevingen en mooie graphics.Ons advies: zodra het spel in de sale is in een van de digitale stores, geef het dan eens een kans. Maar alleen als je ervaring hebt met arcadegames, anders ga je het spel never nooit tot einde halen. Succes!

Super Mario Maker 2

Switch
8.70
Luuc ten VeldeJun 26, 2019
Datzelfde zal zeker niet gelden voor de singleplayer, want die staat als een huis (ook al is het doel juist om die weer op te bouwen). Het verhaal mag dan wat simpel zijn en soms als een grote, eentonige missielijst aanvoelen, maar op de levels is niets aan te merken. Die zijn fantastisch bedacht en leren je daarna ook nog eens meer over hoe jij levels moet maken en geven je inspiratie. Eigenlijk is het gewoon heel simpel: Super Mario Maker 2 staat als een huis!

F1 2019 Anniversary Edition

PC
8.00
Mari Stas Jun 24, 2019
Toch is F1 2019 verreweg de meest complete Formule 1 ervaring die Codemasters tot nu toe heeft neergezet. Met de game kun je jezelf gemakkelijk weer een seizoen vermaken en laat dat nu precies de bedoeling zijn.F1 2019 komt 28 juni uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Via de legends edition kan je vanaf 25 juni al aan de slag met de game.

Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer Featuring the Legend of Zelda

Switch
8.80
Rick DijsJun 21, 2019
Het is jammer dat de game snel erg makkelijk wordt, maar toch moet elke Zelda-fan Cadence of Hyrule proberen, want dit is daadwerkelijk één van de beste Zelda spin-offs die ooit is gemaakt. En voor 25 euro dansen wij met alle liefde op de beats van Cadence of Hyrule!

Crash Team Racing Nitro-Fueled

PS4
8.00
Rox van der HelmJun 21, 2019
Voor de de rest valt er weinig negatiefs op te merken. De game is eigenlijk steengoed. Het spel oogt mooi, speelt geweldig en heeft genoeg content om je uren zoet te houden. Vooral de post content, die we nog niet hebben kunnen checken, klinkt als muziek in de oren. De releaseperiode is een beetje vreemd, net nu er een Sonic racegame uit is gekomen, maar in principe is die game weer heel anders.

Everybody's Golf VR

PS4
7.00
Sebastiaan QuekelJun 17, 2019
Door een schrijnend gebrek aan multiplayer en een laag aantal aan gethematiseerde banen is Everybody's Golf VR niet het totaalpakket waar we op hadden gehoopt. Het is met afstand wel het meest ambitieuze deel uit de twintig jaar oude serie, met dank aan de bijna perfecte transitie naar virtual reality. Everybody's Golf VR geeft je de illusie dat je echt op de golfbaan staat en daarmee is de game een waardige toevoeging voor je vr-collectie.

MotoGP 19

Switch
8.00
Mari Stas Jun 14, 2019
MotoGP 19 zit vol met content en daarom zal je niet snel verveeld raken. De Neural AI maakt de races meer onvoorspelbaar en zorgt ook voor spannende gevechten op de baan. Ook in de carrière is het prettig dat er de keuze is om gelijk in de MotoGP te beginnen. Al is het wel jammer dat je niet meerdere carrières tegelijk kan opstarten, net als bijvoorbeeld in de Formule 1 games.

The Elder Scrolls Online - Elsweyr

PC
9.00
Ralph BeentjesJun 04, 2019
Zenimax Online Studios heeft tot nu toe sterk werk afgeleverd in de vorm van Morrowind en Summerset, maar wat ons betreft is Elsweyr de beste uitbreiding tot nu toe voor Elder Scrolls Online. Ondanks een aantal geleende elementen is de verhaallijn sterk, draken keren terug als uitdagende bazen in de verhaallijn en in de open wereld, de nieuwe zone is prachtig en de Necromancer-klasse is uniek en kent speelstijlen voor vrijwel iedereen. Als ZOS elke keer een uitbreiding van deze kwaliteit weet neer te zetten, dan zal het nog lang een grote speler blijven in het MMO-genre.

Blood & Truth

PS4
8.00
Stefan StuursmaJun 03, 2019
De gevarieerde en goed uitgewerkte schietactie die het vijf uur durende avontuur je voorschotelt weet je van begin tot eind op te slokken en je wilt constant verder om te weten wat er dan weer gaat gebeuren. De verdere gameplay weet daarbij genoeg variatie te bieden om het geheel niet te eentonig aan te laten voelen.Het verhaal, hetzij een beetje clichĂŠ, is ook interessant genoeg om je zoet te houden met leuke karakters en genoeg plottwisten.

Warhammer: Chaosbane

PS4
6.50
Theo WeberMay 31, 2019
Deze kleine foutjes in de multiplayer mogen de pret in Chaosbane niet drukken. De verschillende klassen en de vele manieren om ze sterker te maken zijn erg goed uitgewerkt en zorgen ervoor dat iedereen een unieke speelstijl kan hanteren. De game kent verder genoeg loot, skills en een behoorlijk uitgebreide God skilltree als kers op de taart.Het is jammer dat er slechts drie werelden zijn om doorheen te lopen en dat er wat weinig afwisseling op het gebied van vijanden voorbij komt.

Deponia Collection

PS4
8.50
Theo WeberMay 27, 2019
Deponia is een bijzonder vermakelijk verhaal dat je een ruime tijd bezig houdt met de gekste puzzels. De vele kleurrijke omgevingen en personages zorgen voor leuke taferelen en gaan nooit vervelen. De dingen die je moet doen om verder te komen zijn daarbij origineel en grappig uitgewerkt.Het grootste nadeel van deze game komt naar voren in de wat ver gezochte dingen die je soms net even te lang bezig houden.

Darkwood

PS4
8.00
Roy RijsdijkMay 26, 2019
Darkwood is een kleinere game die het risico loopt onder de radar te blijven voor velen. En dat is erg zonde, want het is een unieke ervaring en absoluut aan te raden voor mensen die van survival-horror houden. De sfeer is ijzersterk en jaagt je de stuipen op het lijf, ondanks de keuze voor pixelart en een top-downperspectief. Verdwalen in het bos was nog nooit zo eng!De spelelementen vallen op natuurlijke wijze samen en zijn slim uitgewerkt, van het verzamelen en craften tot aan het handelen en overleven in je schuilplaats.

Saints Row: The Third

Switch
6.00
Luuc ten VeldeMay 25, 2019
Saints Row The Third op de Switch weet precies welk publiek het dient, namelijk de gamer die op zoek is naar een open wereld sandbox waarin ze de relschopper kan uithangen. Het neemt niet weg dat de game op verschillende vlakken ernstig verouderd is, waarvan de graphics een van de grootste boosdoeners is. Wat ook niet helpt is dat de game niet al te best is in de dock, maar wanneer je onderweg aan het spelen bent merk je daar niets van. En dat is immers het publiek waarop de game zich richt.

Life is Strange 2: Episode 4

PS4
6.50
Theo WeberMay 22, 2019
Waar Life is Strange 2 episode 3 de vluchtende broers een plek geeft om te rusten, geeft DONTNOD je als speler de kans om je meer in te leven in de broers en hun achtergrond. Er wordt even pas op de plaats gezet om het verhaal en de karakters uit te diepen met als focus de onderlinge spanning tussen de broers.Keuzes staan weer centraal in deze episode, al word je gedwongen sommige dingen te doen en sta je andere keren machteloos voor je gevoel. Het maakt dit rustigere hoofdstuk vreemd, maar aan het einde valt alles op zijn plek.

Total War: Three Kingdoms

PC
8.50
Steven de GrootMay 22, 2019
Three Kingdoms brengt te veel vernieuwingen naar de Total War-serie om hier op te noemen. Tegelijk zijn de populaire mechanics uit oudere spellen meegenomen. Vooral de frisse campaign zal met de tientallen nieuwe opties weten te boeien, maar ook de gevechten hebben een aantal leuke mechanics erbij gekregen.De game is hierdoor gevaarlijk: door steeds te denken ‘nog een beurt dan’, ben je voor je het weet een hele dag (of nacht) verder. Knelpunten heeft het spel nog steeds, maar deze zijn vooral visueel, en doen niks af aan de diepte van het spel.

Team Sonic Racing

Switch
8.00
Kevin de BruinMay 20, 2019
Als je even vergeet dat de tracks en gameplay niet per se origineel zijn, dan heb je met Team Sonic Racing wel een erg gave game. Hij voelt snel, lekker en daagt je uit om telkens te blijven racen. Als je een fan bent van Sonic en zijn vrienden is deze racetitel zeker eentje die je in de gaten moet blijven houden. Als je op zoek bent naar een game om samen met vrienden te spelen, dan is Team Sonic Racing zeker het overwegen waard. Zowel in teamverband als iedereen tegen elkaar: je kunt er heel veel plezier uithalen!

Bird Game +

Xbox One
7.50
Rox van der HelmMay 18, 2019
Al met al is Birdgame+ een hele charmante game. Kort, maar krachtig en één die een verslavend systeem biedt. Vijf euro is bovendien bijzonder weinig geld voor zo’n leuke ervaring. Het is alleen jammer dat er niet helemaal goed is nagedacht over het beloningssysteem. Niemand wil alle achievements al binnen hebben, terwijl niet alle bazen zijn verslagen, toch? Desalniettemin is deze zwart-wit titel meer dan een simpele tekening van een peuter en de moeite waard om eens onder de knoppen te nemen!

BOXBOY! + BOXGIRL!

Switch
7.50
Koen van RijsoortMay 18, 2019
BoxBoy! + BoxGirl! is geen breinbreker, maar een leuk diverse puzzelspel met een lange houdbaarheidsdatum die de creativiteit van spelers test. Het is jammer dat het hoofdavontuur net wat pittige uitdagingen mist, maar je zult je niet gauw vervelen met nog een geheel co-op avontuur en zelfs een uitgebreide post-game. Het is net als de Kirby-spellen meer een feelgood game, die je af en toe verrast met een uitdaging. Het resultaat is een puzzelspel om in een doosje te doen; eentje die niet uitblinkt door z'n moeilijkheidsgraad, maar door z'n charme.

Login

By logging in, you agree with the Terms and Conditions.