Mahakali Ma

@mahakalima357

star
216
WP
calendar_today Joined Oct 2019

30 Games Rated and Reviewed

PS4

Death Stranding

9.20
Dec 5, 2019

Once there was an explosion...

Το παιχνίδι από την αρχή σου δείχνει ότι θα παίξεις και θα δεις κάτι σκηνοθετικά και ατμοσφαιρικά δημιουργικό..

Και αυτό επιβεβαιώνεται περίπου στο 7ο κεφάλαιο και αρχίζει να κορυφώνεται από το 9ο και μετά. Η σκηνοθεσία και η ατμόσφαιρα είναι απλά μαγευτικά.. Το σενάριο αρχίζει και ξεδιπλώνεται και ο ρυθμός κορυφώνεται..

Το παιχνίδι από την άλλη μεριά του νομίσματος θεωρείται από πολλούς βαρετό και μονότονο ως προς την ποικιλία των αποστολών. Και συμφωνώ απόλυτα. Από την αρχή μέχρι και το τέλος κατά κύριο λόγο θα μεταφέρεις δέματα..

Παρόλα αυτά το παιχνίδι κάνει στις σωστές στιγμές διαλείμματα και σου δίνει δράσει, gamplay, σενάριο, cutscenes. Όλα αυτά σου κλείνουν το μάτι και σου λένε "συνέχισε, έχουμε και άλλα να δούμε". Και μπορώ να πω ότι σε εμένα έπιανε πάντα. Πάντα όποτε ένιωθα ότι αρχίζω και βαριέμαι κάτι γινόταν και με ενθουσίαζε και με γέμιζε όρεξη να συνεχίσω.. Ώσπου έφτασα στο 9ο κεφάλαιο, όπως είπα και πριν, που από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν τόσο γεμάτο από δράση, ατμόσφαιρα, σκηνοθεσία και σενάριο που απλά δεν ήθελα να κλείσω την κονσόλα μου...

Για αυτούς που όντως θέλουν και τις 50 ώρες που θα περάσουν σε ένα παιχνίδι να είναι γεμάτες περιπέτεια θα έλεγα να περνάνε πιο γρήγορα τα πρώτα κεφάλαια.. Ίσως χάσουν λίγο την μαγεία του κόσμου αλλά αυτή θα αναπληρωθεί και στα επόμενα κεφάλαια..

Εν κατακλείδι το Death Strading για εμένα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό και θα έλεγα μοναδικό παιχνίδι. Του λείπουν κάποια πράματα και πολλά από αυτά που δίνει δεν είναι τόσο εύπεπτα αλλά η συνολική εμπειρία είναι μοναδική. Μακάρι να βγαίνουν όλα τα παιχνίδια με τέτοια ωραία έμφαση στην ατμόσφαιρα, στη σκηνοθεσία, στον ρυθμό και στο σενάριο, χωρίς βέβαια αυτό να υποβαθμίζει το gameplay..

70
PS4

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

6.80
Nov 17, 2019

Πραγματικά το Breakpoint είναι παιχνίδι επιπέδου free to play και να παίξεις καμιά 2-3 βδομάδες με παρέα. Μόνο έτσι θα του έδινα μια καλή κριτική.. Βέβαια ακόμα και free to play να ήταν οι αποστολές είναι τόσο μα τόσο βαρετές και ίδιες που θα το βαριώσουνα ακόμα και με παρέα μετά απο λίγο καιρό.. Πόσο μάλιστα να δώσεις και λεφτά για να το αγοράσεις.

Κρίμα πραγματικά γιατί οι μηχανισμοί του shooting και γενικότερα οι μηχανισμοί του παιχνιδιού και το όλο gameplay είναι απολαυστικά.. Η Ubisoft πρέπει να εκμεταλλευτεί την δύναμη του προσωπικού της και των τίτλων της και να αρχίσει κάποια στιγμή αριστουργήματα και όχι καλώς εμπορικά πασαλείμματα..

50
PC

Blair Witch

8.00
Nov 17, 2019
PS4

A Way Out

8.50
Nov 17, 2019
PS4

Days Gone

8.40
Nov 17, 2019
PS4

Until Dawn

8.20
Nov 17, 2019
PS3

Heavy Rain

9.00
Nov 17, 2019
PS4

Hellblade: Senua's Sacrifice

9.50
Nov 17, 2019

Μια όμορφη ιστορία και μια μοναδική ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Το Hellblade είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο παιχνίδι και δεν ξέρω αν θα το κρίνω και σαν βιντεοπαιχνίδι.. Η εμπειρία που παίρνεις με τα ακουστικά (γιατί αν το παίξεις χωρίς ακουστικά, θα μεταμορφωθεί σε ένα απλά συμπαθητικό παιχνίδι) είναι απίστευτη. Χάνεσαι μέσα στις φωνές, νιώθεις την πίεση και το άγχος σε στιγμές δράσης, είτε στις μάχες είτε στους γρίφους. Σταματάς να σκέφτεσαι οτι η ηρωίδα του παιχνιδιού ακούει κάποιες φωνές σχετικά με το πως να δράσει και περνάς σε μια φάση οτι εσύ ο ίδιος ακούς τις φωνές και δράς.. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός και ότι θα χαζέψεις κιόλας.. Αλλά πραγματικά σου δημιουργεί αυτό το συναίσθημα.. Ένα παιχνίδι που θα σου ανεβάσει τους παλμούς, όχι λόγο δυσκολίας αλλά ατμόσφαιρας..

30
PS4

Uncharted 4: A Thief's End

9.00
Nov 17, 2019

Για εμένα το καλύτερο uncharted.. Επιτέλους έφυγε λίγο απο τις τραγικές μεν αλλά ωραίες δε υπερβολές του (να πολεμάς ολόκληρες στρατιές και ξαφνικά να πετάγονται και τανκς, και ελικόπτερα και και και). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι στερείται της δράσης.. Η δράση είναι εκεί και δεν θα λείψει ακόμα και απο τον μεγαλύτερο φαν του 2. Απλά προσγειώνεται σε πιο κινηματογραφικού επιπέδου δράση αν μπορώ να το περιγράψω κάπως.. Λίγο πιο "λογική"

Το σενάριο είναι κλασικό uncharted με λίγο πιο νοσταλγικές πινελιές καθώς διαδραματίζεται σε μια χρονική περίοδο που ο Drake έχει σταματήσει εδω και αρκετό καιρό αλλά επιστρέφει για μια τελευταία δουλεία κάνοντας και ένα tb στο παρελθόν και και και...

Ο τεχνικός τομέας είναι αριστούργημα..

Το μόνο που μου έλειψε είναι οτι ήθελα έναν πιο στιβαρό και ρεαλιστικό μηχανισμό shooting. Δεν ξέρω αν αυτό χαλούσε την όλη μαγεία των ucharted αλλά γενικά είναι ενα απο τα μελανά κατ' εμέ σημεία των ucharted.

20
PS4

The Last Guardian

9.00
Nov 17, 2019

Μια πανέμορφη, γλυκιά και μπορώ να πω και συγκινητική ιστορία.. Απο τα λίγα παιχνίδια που πραγματικά με άγγιξαν βαθιά σεναριακά και ατμοσφαιρικά.. Δεν υπάρχει σύγκριση αλλά τα συναισθήματα που μου έβγαλε έμοιαζαν πολύ με την τανία Hachiko..

Ως προς τα υπόλοιπα ίσως είναι λίγο μονότονο, ίδιες περιοχές με ελάχιστες αλλαγές, σταθερό gameplay με παρόμοιους γρίφους χωρίς να μου μένει κάποιος αξέχαστος αλλά πραγματικά, η δομή του και η ατμόσφαιρα του δεν σε αφήνει στιγμή να τα σκεφτείς αυτά. Σχεδόν χρόνος απο τότε που το έπαιξα και ακόμα το θυμάμαι και συγκινούμαι..

40
PS4

What Remains of Edith Finch

9.50
Nov 17, 2019

Ένα πραγματικά "άρρωστο" καλλιτεχνικά και εικαστικά παιχνίδι.. Πανέμορφη ατμόσφαιρα, πανέμορφες και πρωτότυπες ιδέες απο τους δημιουργούς. Πέρασα 2 απο τις καλύτερες gaming ώρες μου με αυτό το παιχνίδι.

20
PS4

God of War

9.50
Nov 17, 2019
PS4

Horizon Zero Dawn

8.70
Nov 1, 2019

-Gameplay: Απολαυστικό (καταπληκτικό gameplay. Έχουν δώσει μια μοναδική μαγεία και σε ένα gameplay στηριγμένο απλά σε ένα τόξο. Προσωπικά δεν περίμενα να ΓΟΥΣΤΑΡΩ τόσο ένα game στηριγμένο σε τόξο. Γρήγορο, εθιστικό, χωρίς πολλά λάθη)

-Τεχνικός τομέας: Πανέμορφος (Η πρώτη λέξη του τίτλου αποκτά νόημα με το που ανοίγεις το παιχνίδι)

-Σενάριο: Καλό (Ένα πολύ ωραίο σενάριο που μπορεί να έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο αλλά δεν παύει να σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις το παιχνίδι για να μάθεις τι γίνεται. Η απειρία της guerrilla στα σενάρια και στο πως να ξεδιπλώνει φαίνεται αλλά είναι απίστευτο για το πως αυτή η εταιρία σε ένα παιχνίδι έδειξε τέτοια εξέλιξη, και το μόνο που μπορείς να πεις είναι "θέλω να δω την συνέχεια σας στη νέα πορεία που ξεκινήσατε)

-Σκηνοθεσία: Ικανοποιητική (Δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Προσωπικά δεν με χάλασε που δεν έδωσε κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια δεν θα θυμάμαι αυτό το παιχνίδι για την σκηνοθεσία του)

-Open World: Απροσδόκητα βαρετό (Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιξε.. Ίσως αναλώθηκαν πολύ στα παραπάνω στοιχεία και εδώ δεν δείξανε μεράκι και μαεστρία. Πραγματικά ένας ΑΔΕΙΟΣ κόσμος και μετά απο 10-12 ώρες στο παιχνίδι αφού έχεις δει τα τοπία και τον κόσμο του καταντάει απίστευτα βαρετός και το μόνο που μπορεί να σου δώσει μια ώθηση να μην κάνεις fast travel είναι κάποια τέρατα που είναι σε συγκεκριμένες περιοχές.. Αλλά ακόμα και έτσι για εμένα το fast travel πήγε σύννεφο)

40
PS4

Assassin's Creed Odyssey

8.30
Nov 1, 2019

-Gameplay: Καταπληκτικό (απολαυστικό, κινηματογραφικό, εθιστικό... σε αυτό το κομμάτι για εμένα δώσανε ρέστα... Δεν βαρέθηκα ούτε ένα λεπτό ούτε μετά απο 80 ώρες στο παιχνίδι)

-Τεχνικός τομέας - Κόσμος: Όμορφος (Εντάξει, αν είναι να δώσουμε ένα μπράβο στη Ubistoft είναι οι κόσμοι της)

-Σενάριο: Μετριότατο (Πολύ ελφρύ, πολύ ρηχό. Ήξερες τι θα συμβεί, δεν είχε καμία ανατροπή, καμία κορύφωση και τίποτα το οποίο θα θυμάσαι μετά απο καιρό. Οι δευτερεύουσες αποστολές για άλλη μια φορά ανούσιες και επαναλαμβανόμενες αγκαρίες)

-Σκηνοθεσία: Μετριότατη (Για άλλη μια φορά η Ubisoft αποφάσισε να μην ασχοληθεί με το παιχνίδι της και να του δώσει μια πιο κινηματογραφική προσέγγιση)

-Open world: Βαρετό (Πέρα απο την εξερεύνηση και τα πανέμορφα τοπία που θα συναντήσεις ο κόσμος του είναι βαρετός, ξενέρωτος και επαναλαμβανόμενος)

40
PS4

Assassin's Creed Origins

8.00
Nov 1, 2019

To assasin's creed origins είναι μια ευχάριστη στροφή σε μια σειρά που είχε ξεκινήσει με 3 αριστουργήματα (Assasssin's Creed, Assassin's Creed 2 και Assassin's Creed BrotherHood) και σιγά σιγά άρχισε να πέφτει να κάνει κάποιες κοιλιές, να βγάζει ξανά κάποια καλά παιχνίδια ξανά, όχι όμως και αριστουργήματα (Assassin's Creed 3) αλλά σε γενικές γραμμές να έχει καταντήσει μια βαρετή για εμένα σειρά.

Το Assassin's Creed Origins λοιπόν ήρθε με αυτό το καινούργιο για τη σειρά σύστημα μάχης να την ανανεώσει και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να διαπρέψει στην gaming βιομηχανία. Παρόλα αυτά δεν το έκανα.. Σεναριακά ήταν μετριότατο.. Με εξαίρεση το τέλος που δεν ήταν κάτι αλλά έκανε μια επίκληση στο συναίσθημα που δεν σου πέρασε απαρατήρητο..

Οι δευτερεύουσες αποστολές ήταν μετά από 15-20 ώρες ήταν ανούσιες και αγγαρίες ώστε να ανέβεις lvl και να συνεχίσεις με τα main quests. Δεν έδιναν τίποτα σεναριακά.. Δεν έδιναν τίποτα σε ένταση και συναίσθημα. Έδιναν μόνο ώρες στο παιχνίδι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, αλλά όταν δεν συνοδεύεται με τίποτα άλλο (σενάριο, ερμηνείες, ένταση) καταντάει βαρετό..

Στο σύστημα μάχης υπήρχαν λαθάκια.. Το πιο εκνευριστικό για εμένα ήταν σε "cut scene" μάχη (όταν κάνεις την "ulti" σου) που πρακτικά δεν έχεις τον έλεγχο του παίκτη, μπορείς να δεχτείς dmg. Αυτό επειδή το έπαιζα σε αυξημένη δυσκολία με έφερνε πολλές φορές στα όρια του να χάσω χωρίς λόγο.

Τα voice overs και face animations είναι αστεία για μια εταιρία με το δυναμικό της Ubisoft...

Γενικά η Ubisoft νομίζω πρέπει να ασχοληθεί λίγο με το σύγχρονο gaming (σκηνοθεσία, σενάριο, ήχος, μουσικέςχ γενικά μια πιο κινηματογραφική προσέγγιση) και να εξελίξει κάποια πράγματα διότι είναι μια εταιρία που πραγματικά μπορεί να βγάλει αριστουργήματα και δεν το κάνει. Και ούτε πρόκειται να το κάνει αν δεν φάει κάποιες "σφαλιάρες" απο το gaming κοινό..

30
PS4

Red Dead Redemption 2

10.00
Nov 1, 2019

Το Red Dead Redemption 2 είναι ο ορισμός του open world παιχνιδιού... Πέρα απο τον απίστευτα ζωντανό κόσμο που έχει... Πέρα απο την αληθοφάνεια που τον διατρέχει έχει και το εξής μαγευτικό στοιχείο. Δεν σε αφήνει να κάνεις οτι θέλεις στην πραγματικότητα... Όχι οτι δεν στο επιτρέπει προγραμματιστικά. Δεν στο επιτρέπει ηθικά; σεναριακά; δεν ξέρω ακόμα τι είναι αυτό αλλά όντως μπαίνεις σε ένα συγκεκριμένο τρυπάκι για το πως θα συμπεριφέρεσαι, πως θα περιπλανιέσαι και θα εξερευνείς τον κόσμο του. Δεν είναι ένας κόσμος "τσίρκο" όπως του gta.. Όχι οτι δεν μπορείς να τον κάνεις.. αλλά δεν θέλεις.. Είσαι στην άγρια δύση και είσαι ένας cowboy.. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.. Το παιχνίδι σε βάζει 100% σε εκείνη την εποχή. Και γιαυτό το χαρακτήρισα ως τον ορισμό του open world.. Και στην κανονική ζωή μας θεωρητικά έχουμε τις επιλογές να κάνουμε το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.. το κάνουμε όμως; ή μήπως κινούμαστε σε ενα τρυπάκι που έχει προγραμματιστεί απο την κοινωνία; Αυτή είναι η μαγεία του RDR2..

Πέρα απο αυτά η σκηνοθεσία και η μουσική και κατά δεύτερη μοίρα ο τεχνικός τομέας (που είναι καταπληκτικός) σε κάνουν να νιώθεις οτι παίζεις σε ταινία..

Η ροή του είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι σε ένα western game. O κόσμος του σε τραβάει να εξερευνήσεις κάθε κομμάτι του χάρτη.. Κάθε σπιτάκι, κάθε δασάκι, κάθε βουνό.. Σε κάνει να θες να μιλήσεις με npc σαν να είναι ένας χαρακτήρας στο game που θα σου δώσει κάτι σεναριακά. Το RDR2 είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παιχνίδι που δεν έκανα ούτε μια φορά fast travel. και αυτό λέει πολλά.. (για να είμαι δίκαιος έκανα μια φορά για να δω πως λειτουργεί) ...

50

30 Games Collected