Mahakali Ma

@mahakalima357

calendar_today Joined Oct 2019

4 Games Rated and Reviewed

PS4

Horizon Zero Dawn

9.10
playscore
Reviewed on Nov 1, 2019
8.70

-Gameplay: Απολαυστικό (καταπληκτικό gameplay. Έχουν δώσει μια μοναδική μαγεία και σε ένα gameplay στηριγμένο απλά σε ένα τόξο. Προσωπικά δεν περίμενα να ΓΟΥΣΤΑΡΩ τόσο ένα game στηριγμένο σε τόξο. Γρήγορο, εθιστικό, χωρίς πολλά λάθη)

-Τεχνικός τομέας: Πανέμορφος (Η πρώτη λέξη του τίτλου αποκτά νόημα με το που ανοίγεις το παιχνίδι)

-Σενάριο: Καλό (Ένα πολύ ωραίο σενάριο που μπορεί να έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο αλλά δεν παύει να σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις το παιχνίδι για να μάθεις τι γίνεται. Η απειρία της guerrilla στα σενάρια και στο πως να ξεδιπλώνει φαίνεται αλλά είναι απίστευτο για το πως αυτή η εταιρία σε ένα παιχνίδι έδειξε τέτοια εξέλιξη, και το μόνο που μπορείς να πεις είναι "θέλω να δω την συνέχεια σας στη νέα πορεία που ξεκινήσατε)

-Σκηνοθεσία: Ικανοποιητική (Δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Προσωπικά δεν με χάλασε που δεν έδωσε κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια δεν θα θυμάμαι αυτό το παιχνίδι για την σκηνοθεσία του)

-Open World: Απροσδόκητα βαρετό (Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιξε.. Ίσως αναλώθηκαν πολύ στα παραπάνω στοιχεία και εδώ δεν δείξανε μεράκι και μαεστρία. Πραγματικά ένας ΑΔΕΙΟΣ κόσμος και μετά απο 10-12 ώρες στο παιχνίδι αφού έχεις δει τα τοπία και τον κόσμο του καταντάει απίστευτα βαρετός και το μόνο που μπορεί να σου δώσει μια ώθηση να μην κάνεις fast travel είναι κάποια τέρατα που είναι σε συγκεκριμένες περιοχές.. Αλλά ακόμα και έτσι για εμένα το fast travel πήγε σύννεφο)

30
PS4

Assassin's Creed Odyssey

8.65
playscore
Reviewed on Nov 1, 2019
8.30

-Gameplay: Καταπληκτικό (απολαυστικό, κινηματογραφικό, εθιστικό... σε αυτό το κομμάτι για εμένα δώσανε ρέστα... Δεν βαρέθηκα ούτε ένα λεπτό ούτε μετά απο 80 ώρες στο παιχνίδι)

-Τεχνικός τομέας - Κόσμος: Όμορφος (Εντάξει, αν είναι να δώσουμε ένα μπράβο στη Ubistoft είναι οι κόσμοι της)

-Σενάριο: Μετριότατο (Πολύ ελφρύ, πολύ ρηχό. Ήξερες τι θα συμβεί, δεν είχε καμία ανατροπή, καμία κορύφωση και τίποτα το οποίο θα θυμάσαι μετά απο καιρό. Οι δευτερεύουσες αποστολές για άλλη μια φορά ανούσιες και επαναλαμβανόμενες αγκαρίες)

-Σκηνοθεσία: Μετριότατη (Για άλλη μια φορά η Ubisoft αποφάσισε να μην ασχοληθεί με το παιχνίδι της και να του δώσει μια πιο κινηματογραφική προσέγγιση)

-Open world: Βαρετό (Πέρα απο την εξερεύνηση και τα πανέμορφα τοπία που θα συναντήσεις ο κόσμος του είναι βαρετός, ξενέρωτος και επαναλαμβανόμενος)

40
PS4

Assassin's Creed Origins

8.72
playscore
Reviewed on Nov 1, 2019
8.00

To assasin's creed origins είναι μια ευχάριστη στροφή σε μια σειρά που είχε ξεκινήσει με 3 αριστουργήματα (Assasssin's Creed, Assassin's Creed 2 και Assassin's Creed BrotherHood) και σιγά σιγά άρχισε να πέφτει να κάνει κάποιες κοιλιές, να βγάζει ξανά κάποια καλά παιχνίδια ξανά, όχι όμως και αριστουργήματα (Assassin's Creed 3) αλλά σε γενικές γραμμές να έχει καταντήσει μια βαρετή για εμένα σειρά.

Το Assassin's Creed Origins λοιπόν ήρθε με αυτό το καινούργιο για τη σειρά σύστημα μάχης να την ανανεώσει και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να διαπρέψει στην gaming βιομηχανία. Παρόλα αυτά δεν το έκανα.. Σεναριακά ήταν μετριότατο.. Με εξαίρεση το τέλος που δεν ήταν κάτι αλλά έκανε μια επίκληση στο συναίσθημα που δεν σου πέρασε απαρατήρητο..

Οι δευτερεύουσες αποστολές ήταν μετά από 15-20 ώρες ήταν ανούσιες και αγγαρίες ώστε να ανέβεις lvl και να συνεχίσεις με τα main quests. Δεν έδιναν τίποτα σεναριακά.. Δεν έδιναν τίποτα σε ένταση και συναίσθημα. Έδιναν μόνο ώρες στο παιχνίδι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, αλλά όταν δεν συνοδεύεται με τίποτα άλλο (σενάριο, ερμηνείες, ένταση) καταντάει βαρετό..

Στο σύστημα μάχης υπήρχαν λαθάκια.. Το πιο εκνευριστικό για εμένα ήταν σε "cut scene" μάχη (όταν κάνεις την "ulti" σου) που πρακτικά δεν έχεις τον έλεγχο του παίκτη, μπορείς να δεχτείς dmg. Αυτό επειδή το έπαιζα σε αυξημένη δυσκολία με έφερνε πολλές φορές στα όρια του να χάσω χωρίς λόγο.

Τα voice overs και face animations είναι αστεία για μια εταιρία με το δυναμικό της Ubisoft...

Γενικά η Ubisoft νομίζω πρέπει να ασχοληθεί λίγο με το σύγχρονο gaming (σκηνοθεσία, σενάριο, ήχος, μουσικέςχ γενικά μια πιο κινηματογραφική προσέγγιση) και να εξελίξει κάποια πράγματα διότι είναι μια εταιρία που πραγματικά μπορεί να βγάλει αριστουργήματα και δεν το κάνει. Και ούτε πρόκειται να το κάνει αν δεν φάει κάποιες "σφαλιάρες" απο το gaming κοινό..

30
PS4

Red Dead Redemption 2

9.46
playscore
Reviewed on Nov 1, 2019
10.00

Το Red Dead Redemption 2 είναι ο ορισμός του open world παιχνιδιού... Πέρα απο τον απίστευτα ζωντανό κόσμο που έχει... Πέρα απο την αληθοφάνεια που τον διατρέχει έχει και το εξής μαγευτικό στοιχείο. Δεν σε αφήνει να κάνεις οτι θέλεις στην πραγματικότητα... Όχι οτι δεν στο επιτρέπει προγραμματιστικά. Δεν στο επιτρέπει ηθικά; σεναριακά; δεν ξέρω ακόμα τι είναι αυτό αλλά όντως μπαίνεις σε ένα συγκεκριμένο τρυπάκι για το πως θα συμπεριφέρεσαι, πως θα περιπλανιέσαι και θα εξερευνείς τον κόσμο του. Δεν είναι ένας κόσμος "τσίρκο" όπως του gta.. Όχι οτι δεν μπορείς να τον κάνεις.. αλλά δεν θέλεις.. Είσαι στην άγρια δύση και είσαι ένας cowboy.. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.. Το παιχνίδι σε βάζει 100% σε εκείνη την εποχή. Και γιαυτό το χαρακτήρισα ως τον ορισμό του open world.. Και στην κανονική ζωή μας θεωρητικά έχουμε τις επιλογές να κάνουμε το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.. το κάνουμε όμως; ή μήπως κινούμαστε σε ενα τρυπάκι που έχει προγραμματιστεί απο την κοινωνία; Αυτή είναι η μαγεία του RDR2..

Πέρα απο αυτά η σκηνοθεσία και η μουσική και κατά δεύτερη μοίρα ο τεχνικός τομέας (που είναι καταπληκτικός) σε κάνουν να νιώθεις οτι παίζεις σε ταινία..

Η ροή του είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι σε ένα western game. O κόσμος του σε τραβάει να εξερευνήσεις κάθε κομμάτι του χάρτη.. Κάθε σπιτάκι, κάθε δασάκι, κάθε βουνό.. Σε κάνει να θες να μιλήσεις με npc σαν να είναι ένας χαρακτήρας στο game που θα σου δώσει κάτι σεναριακά. Το RDR2 είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παιχνίδι που δεν έκανα ούτε μια φορά fast travel. και αυτό λέει πολλά.. (για να είμαι δίκαιος έκανα μια φορά για να δω πως λειτουργεί) ...

40

Login

By logging in, you agree with the Terms and Conditions.