2250 Published Reviews

Pikmin 3 Deluxe

Switch
9.00
Theo WeberOct 28, 2020
Daarnaast heeft de game allerlei vernieuwingen gekregen die voor het grootste deel goed uitpakken. Grafisch ziet alles er geweldig uit, maar qua besturing is de game niet altijd vlekkeloos. Voor de rest banen de Pikmin zich ook in Pikmin 3 Deluxe weer razendsnel een weg naar je hart!

Watch Dogs Legion

PCPS4Xbox One
7.00
Remco HayesOct 28, 2020
Watch Dogs Legion doet veel goed. Zo zijn de verhalende missies zeer interessant, zijn de mogelijkheden tot personalisatie heel groot en ziet en voelt de hele wereld als een Michelin-sterren-gerecht. Helaas zitten er ook wat frituurfanaten tussen de wereldgerechten. Accenten zijn om van te gruwelen, het hacken had uitgebreider gemogen en het rekruteren voor DedSec heeft nog flinke stappen te gaan.

Age of Empires III: Definitive Edition

PC
7.50
Roland JanssenOct 23, 2020
Met alle kleine verbeteringen en de nieuwe content is deze remaster gewoon een geslaagd project. Toch is het niet perfect. Veel fouten die vroeger in de game zaten zijn nu nog steeds zichtbaar en sommige dingen zijn alleen maar zichtbaarder geworden door de upgrades. Zelfs als zie je de oude verf nog bladeren onder de nieuwe laag, in essentie blijft Age of Empires III: definitive edition toch nog steeds een goede RTS game.

STAR WARS: Squadrons

PCPS4Xbox One
8.00
Luuc ten VeldeOct 23, 2020
De singleplayer had wat dat betreft wel wat beter uit de verf mogen komen. Deze dient nu meer als een (goed werkende) tutorial, maar schotelt nou niet bepaald een lekker verhaal voor. In plaats daarvan moet je het hebben van de fantastische multiplayer die telkens weer adrenaline door je aderen laat gieren. Wat dat betreft is de jongensdroom om als piloot rond te vliegen in Star Wars uitgekomen.

COMMANDOS 2 & PRAETORIANS: HD REMASTER DOUBLE PACK

PCPS4Xbox One
5.00
Chris BoersOct 20, 2020
Helaas biedt deze HD Remaster te weinig verbetering om de oude glans voldoende op te poetsen zodat de games weer mee kunnen in deze tijd. Daarbij is Praerorians degene die nog het beste uit de verf komt. Zeker voor Commandos geldt dat er inmiddels veel betere concurrenten op de markt zijn en je beter even door kan sparen voor bijvoorbeeld het dit jaar uitgekomen Desperados 3.

Wasteland 3

PCPS4Xbox One
8.50
Chris BoersOct 20, 2020
Een patch zou dit drastisch moeten inkorten maar die hebben we nog niet kunnen testen. Grafisch is Wasteland 3 adequaat, maar niet extreem bijzonder. Het verhaal maakt dat grotendeels goed, evenals de soms brute actie. Wasteland 3 is een aanrader voor wie niet vies is van een stevige game met humor, een goed verhaal en een rauw randje.

9 Monkeys of Shaolin

PCPS4SwitchXbox One
8.00
Rox van der HelmOct 20, 2020
9 Monkeys of Shaolin is de beat 'em up game waar elke liefhebber al jaren van droomt. Een game met prachtige omgevingen, vloeiende combat, online en offline kunnen spelen én een die je niet binnen 2 uur al hebt uitgespeeld. Wat ons betreft is dit echt dé verrassing van het najaar en hoef je niet altijd een duur product of triple A in je console te hebben om voor een Genot te zorgen met hoofdletter G.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

PS4Xbox One
8.50
Kevin de BruinOct 14, 2020
Uiteindelijk is Crash Bandicoot 4 It’s About Time een toffe game geworden voor zowel de doorgewinterde Crash Bandicoot fans als de nieuwkomers. Toys For Bob heeft het voor elkaar gekregen om een game te maken die de oorspronkelijke games eer aan doet. Daar mag wel even voor worden geklopt, want wat hebben we in het verleden van verschillende partijen flink wat slappe aftreksels van de klassieke drie delen gekregen.

EA SPORTS FIFA 21

PS4PCXbox OneSwitch
7.00
Bob van der LaanOct 07, 2020
Ook bij FIFA Ultimate Team zijn dit jaar een aantal toevoegingen te vinden. De grootste daarvan is de mogelijkheid om samen met een vriend of vriendin een ultiem team samen te stellen. Helaas sneeuwt deze co-op-functie een beetje onder door de zoveelste manier waarop EA geld probeert te verdienen aan FIFA Coins. Naast de pay-to-win spelerspakketten zijn er nu namelijk ook cosmetische koopopties die pijn doen in het hart van mening FIFA-fan.

Kirby Fighters 2

Switch
7.00
Theo WeberOct 07, 2020
Qua modi biedt de game van de kleine roze slokop wel genoeg vertier. Hierbij steken de Story modus en de offline multiplayer modus toch wel met kop en schouders boven de andere twee uit. Al met al slokt Kirby met deze game je hart niet voor lang op, zelfs niet als je fan bent van het schattige bolletje.

Tennis World Tour 2

PCPS4Xbox One
6.00
Sebastiaan QuekelOct 02, 2020
Tennis World Tour 2 is een aanzienlijke verbetering, maar heeft nog een lange weg te gaan om zich te kunnen meten met Top Spin en Virtua Tennis, games die veel ouder zijn, maar desondanks veel meer in hun mars hebben. Zo nu en dan is Tennis World Tour 2 zeker vermakelijk en zijn sommige rally's nagelbijtend spannend, maar het zijn vooral de lege ambiance, de vlakke animaties en de pretentieloze carriéremodus die het spel de nek omdoen.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

PCXbox OnePS4
8.80
Luuc ten VeldeSep 28, 2020
Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 is een remaster voor fans van het eerste deel uit 1997, maar kan met net zoveel plezier opgepakt worden door nieuwe spelers. Voor slechts 40 euro(!) heb je een extreem vermakelijke collectie van skatetitels die qua gameplay nog steeds geweldig in elkaar steken. Het spelen voelt heerlijk en simpel, maar heeft onwijs veel diepgang voordat je jezelf pas een Pro Skater kunt noemen.

NBA 2K21

Google StadiaPCPS4SwitchXbox One
7.00
Bob van der LaanSep 28, 2020
NBA 2K21 is echt wel een goede game. Het spel kent een hele hoop goede aspecten en leuke modi. Wel is het teleurstellend dat 2K er maar weinig moeite in heeft gestoken. 2K21 lijkt een soort rebooth van 2K20 en doet zich hiermee te kort. Het doet hierdoor veel lijken op een soort voorproefje voor als je straks op next-gen kan gaan basketballen.

Tamarin

PCPS4
2.00
Rox van der HelmSep 25, 2020
Tamarin is daarmee eigenlijk een game die op alle vlakken, op ééntje na, tekort schiet. De game laat je maar wat doen en eet eigenlijk zelf niet welke kant alles op moet gaan. Dit begint direct in het begin en wordt er naar verloop van tijd niet beter op. Het poppetje waarmee je speelt is leuk, maar de rest van de game brengt de ene na de andere teleurstelling. En dan is 40 euro voor een game al heel snel te veel geld.

Mafia: Definitive Edition

PCPS4Xbox One
9.00
Ralph BeentjesSep 24, 2020
Het verhaal is op enkele punten lichtelijk aangepast en de cast aan karakters hebben natuurlijk nieuwe stemmen en gezichten moeten krijgen, maar op Paulie en een paar kleine aanpassingen na heeft Hangar 13 alleen maar positieve veranderingen aangebracht. Datzelfde geldt voor de shooting mechanics, het autorijden en Lost Heaven zelf.

The Suicide of Rachel Foster

PS4Xbox OnePC
6.50
Theo WeberSep 24, 2020
Hoewel de game gedurende het spelen erg vermakelijk is, blijf je aan het einde achter met een gevoel acht uur lang niks gedaan te hebben. Het verhaal neemt een paar wendingen die van de hak op de tak gaan en aan het einde trek je onvoldaan de deur achter je dicht.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

PCPS4Xbox One
8.00
Theo WeberSep 23, 2020
Kingdoms of Amalur Re-Reckoning is door zijn opknapbeurt grafisch bijna helemaal naar 2020 gebracht. Het lekker snelle en uitgebreide vechtsysteem voelt heerlijk aan en laat je de game spelen zoals jij dat wil. Jammer genoeg halen de lange laadtijden van de game de vaart er behoorlijk eens uit.

Tell Me Why

PCXbox One
8.00
Chris BoersSep 21, 2020
DONTNOD heeft hier een uitstekende balans gevonden tussen gameplay, een verhaal dat zich ontsluit als een heus moordmysterie en persoonlijke ontwikkeling geeft aan de beide hoofdpersonen. Dat is bijzonder knap en alleen daarom verdient DONTNOD lof. De ontknoping is passend groots. Prachtig vormgegeven en uitdagend, terwijl het context geeft aan de vele vragen.

The Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu

PCPS4Xbox One
7.00
Chris BoersSep 21, 2020
Journey to Batuu is een vrij slecht vermomde reclame voor Galaxy's Edge uit de Disney Parks. Is dat erg? Nee, zeker niet voor wie zelf geen gelegenheid heeft die parken op korte termijn te bezoeken. De expansie voegt een nette hoeveelheid kledingstukken en voorwerpen toe aan het Sims universum, alsook een leuke nieuwe omgeving om te ontdekken. Alleen voor de verhaallijn hoef je het niet te doen, die is eerder frustrerend dan leuk.

Ary and the Secret of Seasons

PCPS4SwitchXbox One
6.50
Theo WeberSep 18, 2020
Dit uit zich in Ary in de interessante gameplay, leuke queestes en de leuk vormgegeven open wereld. De originele invalshoek, waarbij je met de elementen aan het puzzelen slaat, is alleen niet solide genoeg voor een ijzersterke spelervaring. Wat er overblijft van het toffe concept kan niet meer dan een middelmatige game genoemd worden die aanvoelt alsof hij een paar maanden te vroeg uit is gekomen.

PGA TOUR 2K21

PS4PCSwitchGoogle StadiaXbox One
8.00
Chris BoersSep 16, 2020
Hoewel de game geen echt verhalende modus kent, is er voor single players meer dan voldoende te doen in de vorm van losse toernooien of de carrrièremodus. Wie liever tegen golfers van vlees en bloed speelt heeft een groot aantal opties met de Societies, maar even snel een 1-tegen-1 kan natuurlijk ook. PGA Tour 2K21 is daarmee een uitstekende golfgame voor zowel beginners als gevorderden, of je nu alleen of met vrienden wil spelen.

Super Mario 3D All-Stars

Switch
8.50
Koen van RijsoortSep 16, 2020
Dit zijn enkele van Mario's beste spellen en zelfs de mankementen zijn niet genoeg om deze droomcollectie niet aan te raden. Wij feliciteren Mario met het 35 jarige jubileum van Super Mario Bros, maar Super Mario 3D All-Stars dat is pas echt een feest.

Marvel's Avengers

Google StadiaPCPS4Xbox One
6.00
Luuc ten VeldeSep 14, 2020
Vooral bij de multiplayer is duidelijk dat er nog flink gesleuteld moet worden om de game onder de beste ongoing games te schalen. Voor nu blijven we wel, ondanks de frustraties, doorspelen, want onder alle lagen narigheid zit een toffe titel die je constant uitnodigt om verder te blijven spelen met toffe personages met diepgaande movesets.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition

PS4Switch
6.00
Theo WeberSep 01, 2020
Datzelfde geldt voor de menu’s en de gameplay die niet voor iedereen even leuk zal zijn. Fans zullen overigens wel flink smullen van de toevoegingen in de game, zeker door het lage prijskaartje dat ervoor zorgt dat voortaan de GameBoys in de kast kunnen blijven. Voor die doelgroep is Crystal Chronicles dan ook het interessantste, maar de rest kan beter voor een van de andere delen gaan.

Crusader Kings III

PC
9.00
Roland JanssenAug 31, 2020
Paradox laat weer zien dat het ijzersterk is in het maken van Grand Strategy-games met Crusader Kings 3. Van de complotten tot het onderdanig maken van je vazallen; alles werkt ontzettend soepel. Voor liefhebbers van het genre is Crusader Kings 3 dan ook een absolute must-have die niet mag ontbreken in de bibliotheek. Waar wacht je nog op? Deus Vult!