2368 Published Reviews

God of War

PC
9.30
Luuc ten VeldeJan 11, 2022
Voor wie nog nooit de God of War-reeks heeft opgepakt, is het een heerlijk instappunt gezien de game bedoeld is als een kleine reboot voor Kratos. Dat de game ook nog eens beter speelt dankzij de ongelimiteerde framerate en hogere grafische mogelijkheden maakt dit misschien wel de definitieve versie van God of War (2018) om te spelen. Mocht je dit meesterwerk nog nooit hebben ervaren, is dit de tijd om toe te slaan en dan het liefst toch met de controller voor de extra diepgang in de ervaring.

Chorus

PS5
8.00
Chris BoersDec 07, 2021
De getimede puzzels komen wat geforceerd over en passen eigenlijk niet echt bij de rest van de gameplay, maar met de nodige trial-and-error is daar wel doorheen te komen. Het is jammer dat het Chorus nog niet zo lukt om in de schijnwerpers te staan, de game verdient het echt om gespeeld te worden.

HALO Infinite

PCXbox OneXbox Series X
8.50
Stefan StuursmaDec 06, 2021
Het is de kern die het zware werk moet doen en op dat punt schiet Halo Infinite in de roos, ook in de multiplayer. Ja, nog niet alles werkt feilloos. Het progressie-systeem is momenteel nog niet wat het moet zijn en sommige technische punten verdienen nog wat extra aandacht, maar in het algehele plaatje voelt Infinite als de shooter die we verdienen. Wie Battlefield beu is en Call of Duty dit jaar overslaat, geeft deze veteranenserie een kans. Geloof ons, je krijgt er geen spijt van. Master Chief is back!

Shin Megami Tensei V

Switch
9.00
Koen van RijsoortNov 26, 2021
Shin Megami Tensei 5 is een goddelijke JRPG geworden die duivelse uitdagende trial-and-error momenten bevat die je de baas moet zien te worden. Dit is wellicht niet even leuk voor iedereen, maar wie zich verdiept in de vele mogelijkheden die het spel biedt en niet bang is om af en toe het roer om te gooien als het even niet lukt, vindt in Shin Megami Tensei 5 één van de meest uitdagende en verslavende JRPG's die de Switch te bieden heeft.

Forza Horizon 5

PCXbox OneXbox Series X
9.00
Mari Stas Nov 19, 2021
Forza Horizon 5 biedt de bekende actie die we gewend zijn van de serie, maar dan beter dan ooit. Mexico is de tofste, meest gevarieerde locatie in Forza Horizon tot nu toe en het zal niet snel vervelen om daar doorheen te racen. De game biedt genoeg vermaak om je een flinke tijd zoet te houden. In ieder geval minstens tot de volgende Forza Horizon game.

Just Dance 2022

Google StadiaPS4PS5SwitchXbox OneXbox Series X
7.00
Chris BoersNov 19, 2021
Vooralsnog moeten we het met de jaarlijkse edities doen, waarbij de game, vooral door de vreemde prijsconstructie en het gebrek aan echte innovatie, helaas niet boven de middelmaat uitkomt. Heb je geen zin om het volle pond te betalen voor Just Dance 2022? De game wordt nu al tijdens Black Friday met lekkere kortingen aangeboden.

The Smurfs: Mission Vileaf

PS5PS4SwitchXbox OnePC
6.50
Rox van der HelmNov 19, 2021
Is de game de moeite waard? Ja en nee. Het spel mist wat puntjes op de i en duurt overigens ook kort. Na zo’n vier uur rolt de aftiteling over het scherm. Daarvoor is vijftig euro toch best pittig. Toch is het zo dat als je door de gebreken heen kunt kijken en je van de smurfen houdt of dol bent op platformers, dit zeker één is om een keer in huis te halen. Het is leuk om zelf eens te voelen hoe je kunt ontsnappen aan Gargamel en de held kunt uithangen door diverse smurfen te bevrijden.

Crysis Remastered Trilogy

PS4PCSwitchXbox OneXbox Series X
7.50
Remco HayesNov 18, 2021
Het is jammer dat de Crysis Remastered Trilogy kampt met verschillende problemen waaronder het laden van missies en de nog steeds lineaire speelstijl van het eerste deel. Als je alleen naar het tweede een derde deel van de trilogie gaat word je overspoeld met prachtig omgevingen, geweldige gameplay en daadwerkelijke vernieuwing. De Crysis Remastered Trilogie is zeker een terechte remaster, maar dan vooral voor de echte fans. Als je zonder voorkennis deze titels induikt zal het waarschijnlijk tegen gaan vallen.

Battlefield 2042

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
5.00
Roland JanssenNov 18, 2021
Gelukkig is daar dan wel weer Battlefield Portal, zoals beloofd een ware liefdesbrief aan iedere Battlefield-fan en wellicht een reddende engel voor de hele franchise. De game heeft nog genoeg potentie om weer op te krabbelen met dank aan live service, maar het mag duidelijk zijn dat DICE nog flink wat werk aan de winkel heeft. Battlefield 2042 is een duidelijke les over niet veranderen wat werkt en dat is toch wel een beetje pijnlijk.

Pokemon Brilliant Diamond

SwitchSwitch
7.50
Luuc ten VeldeNov 17, 2021
Onderaan de streep zijn Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl dan ook bedoeld voor die nieuwe trainers. Het zijn de spelers die Sinnoh nog nooit hebben ervaren die het meeste plezier uit deze remakes zullen halen, want in de basis heeft ILCA prima remakes aangeleverd. In minimale vorm zijn er wat verbeteringen toegevoegd aan de gameplay, waarbij de toevoegingen aan de Underground het meeste opvallen.

Voice of Cards: The Isle Dragon Roars

PCPS4Switch
7.50
Marcus TalensNov 12, 2021
De manier waarop Voice of Cards: The Isle Dragon Roars zich presenteert is met afstand één van de sterkste punten van de game. Een video game die zie zich voordoet als table top game is een leuke afwisseling en prikkelt af en toe de fantasie. Alleen al daarom is de game het spelen waard.

Call of Duty: Vanguard

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.00
Stefan StuursmaNov 09, 2021
Onderaan de streep haal je met Call of Duty Vanguard een vermakelijk en vertrouwd pakket in huis. Op geen enkel vlak wordt hier het wiel opnieuw uitgevonden, maar is het gewoon weer de bekende Call of Duty-formule. De singleplayer is kort en action-packed, maar hier mist een gevoel van cohesie en echt memorabele momenten. Het is een leuk tussendoortje en niet meer. De zombie-modus valt in diezelfde categorie. Er zitten hele toffe nieuwe elementen in, maar de hoeveelheid content valt tegen.

Riders Republic

Google StadiaPCPS4Xbox OnePS5Xbox Series X
8.50
Chris BoersNov 06, 2021
Het gebrek aan betaalbare cosmetics en het gemis aan water-evenementen mogen de pret niet drukken: Riders Republic is een succesvolle opvolger van Steep waar de extreme sporter weer jaren mee vooruit kan.

Football Manager 2022

PCXbox OneXbox Series X
9.00
Bob van der LaanNov 04, 2021
Met Football Manager 2022 heeft SI de voorgaande edities van het spel weggeblazen. Met het toevoegen van de uitgebreide transferbeleving en de Data Hub voelt de game nog realistischer aan en wil je het zo lang mogelijk blijven spelen. Voor ons genoeg reden om ons nog meer onder te laten dompelen in de wereld van de voetbalmanagers.

The Addams Family: Mansion Mayhem

PS4PCSwitchXbox One
7.00
Rox van der HelmNov 01, 2021
Dat neemt niet weg dat als je op zoek bent voor de kids om samen op de bak een game te spelen, dit een hele vriendelijke en simpele game is, die gaandeweg steeds meer creativiteit laat zien. Sowieso als je van de Addams Family houdt is het geen schaamte om dit spel in huis te halen. De humor van de personages is zelfs terug te vinden in de (saai aangeklede) dialogen. Een prima game dus voor de doelgroep en wellicht budgetbak.

Mario Party Superstars

Switch
8.50
Theo WeberOct 28, 2021
Nintendo heeft met Mario Party Superstars dan ook geen overcomplete game neergezet, waarbij het aan niets ontbreekt. Daarvoor zit er net even te weinig content in de game. Toch is het een game die je vanaf dag één tot in de kleine uurtjes zal vermaken. Dat mag ook wel, want met ruim 100 minigames aan boord en vijf leuke borden kijkt niemand meer om naar die schaal bitterballen en kaasblokjes op tafel!

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.00
Theo WeberOct 26, 2021
Supermassive Games heft met het derde deel in de The Dark Anthology reeks de smaak goed te pakken. De franchise stijgt qua horror naar een nieuwe hoogte, al zijn er nog steeds wat mindere momenten aanwezig waar drama het over dreigt te nemen. Wat betreft gameplay zijn er flinke stappen gemaakt die alleen maar toevoegen aan de stijgende lijn die de franchise vanaf deel één al heeft.

Marvel's Guardians of the Galaxy

PCPS4PS5SwitchXbox OneXbox Series X
9.20
Luuc ten VeldeOct 25, 2021
Het is dan ook jammer dat er nog een paar technische mankementen zijn. Als die laatste kinks uit de kabel waren gehaald zou de game nog harder rocken dan de fantastische jaren ‘80 soundtrack die constant tijdens de actievolle gevechten loopt te blazen. Vechten is dan ook iedere keer weer een groot genot en iets waar je geen genoeg van krijgt. Tijd dus om via New Game Plus nog een keer op avontuur te gaan, om te zien hoe anders de reis met de Guardians wel niet kan zijn als je andere keuzes maakt!

Age of Empires IV

PC
7.50
Sascha TimmermanOct 25, 2021
Age of Empires 4 is trager als het aankomt op gameplay en na een tijdje hadden wij het wel gezien met de historische gevechten. Vooral het uitgebreide militaire aspect van Age of Empires 3 voelt als een gemis. Maar als je weer een klassieke RTS wil spelen, dat ook nog eens oog heeft voor de geschiedenis, dan ben je met Age of Empires 4 aan het juiste adres.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

PS5PCPS4Xbox OneXbox Series X
7.00
Chris BoersOct 22, 2021
Demon Slayer is een goed verzorgde fighter, die eer doet aan het materiaal dat voorhanden is. Het verhaal is mooi vormgegeven, maar is helaas wat aan de korte kant. De gevechten met de eindbazen zijn gevarieerd en voorzien van fraaie manga-effecten, maar helaas te makkelijk waardoor je nooit gedwongen wordt het onderste uit de kan te halen. Dat kan dan weer bij de (online) multiplayer gevechten, waarbij je keuze hebt uit een beperkt aantal karakters, waarvan er ook nog eens enkelen achter de verhaallijn weggemoffeld zitten.

Life is Strange: True Colors Wavelengths

PCGoogle StadiaPS4PS5Xbox OneXbox Series X
7.50
Rox van der HelmOct 19, 2021
Eigenlijk is Wavelengths daarmee een tikkeltje te braaf. Er is te veel ingezet op safe en dat is jammer. Wel is het een must voor Life is Strange-fans die meer kleuren en kanten willen leren kennen van Steph. Want dat ga je zeker weten doen in deze DLC en daarmee scoort het punten. Steph is en blijft simpelweg een coole chick.

Back 4 Blood

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.00
Roland JanssenOct 11, 2021
Onder de motorkap is de game dan ook veel complexer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is dan ook zo jammer dat veel gebieden herbruikt worden door de campagne heen, waardoor de game af en toe toch aanvoelt als een repetitief klusje. Op het moment dat het klusjesgevoel binnensluipt is er gelukkig nog de Swarm-modus voor een beetje variatie om je ook wat PvP-vermaak en belangrijke afwisseling te bieden.

Diablo II: Resurrected

PCPS4PS5SwitchXbox OneXbox Series X
7.50
Chris BoersOct 08, 2021
Deze remaster is overduidelijk met veel liefde voor het origineel gemaakt en is bij uitstek bedoeld voor de hardcore fans die hun nostalgie werkelijkheid willen zien worden. Voor wie zich voor het eerst aan de Diablo serie wil wagen is Diablo 3 waarschijnlijk een beter startpunt. Als Diablo 2 Resurrected één ding voor elkaar gekregen heeft, is het wel dat we nu nóg meer verlangen naar de langverwachte Diablo 4.

Far Cry 6

Google StadiaPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
7.00
Luuc ten VeldeOct 06, 2021
Al met al is Far Cry 6 een welkome toevoeging aan de reeks die grafisch meer dan ooit straalt. Het is een genot om door Yara te rennen en vliegen, maar schieten blijft natuurlijk het grootste genot. Doordat Yara goed leeft en meer dan genoeg heeft om te doen ben je dan ook flinke tijd met de game zoet. Waarbij een glimlach constant op je gezicht verschijnt als je Esposito als El Presidente ziet.

Lost Judgment

PS4PS5Xbox OneXbox Series X
9.00
Rox van der HelmOct 06, 2021
Een game die je écht laat inzien dat niet elke persoon alleen maar door en door slecht is, maar dat mensen hun eigen agenda en dus belangen hebben. Op een gegeven moment is de vraag misschien zelfs: is elke moordenaar even slecht? Als je interesse nu is opgewekt, heb jij reden genoeg om Lost Judgment meteen aan te schaffen.