2425 Published Reviews

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Switch
7.50
Marcus TalensJun 21, 2022
Fire Emblem Warriors: Three Hopes is in het beginsel een vrij sterke game. De mechanics die de game leent uit Fire Emblem: Three Houses brengen wat welkome complexiteit naar de verder zeer bekende Warriors-gameplay. Helaas is dat net niet genoeg om te voorkomen dat het toch voelt alsof je met steeds dezelfde dingen bezig bent.

The Centennial Case : A Shijima Story

Switch
7.00
Theo WeberJun 19, 2022
Door dit gebrek is The Centennial Case dan ook geen aanrader voor de volle mep van 50 euro. Nu zijn het de hypotheses die de je laten nadenken voordat je een schuldige aanwijst., maar als het puzzelen daaromheen net even wat spannender was geweest, dan was deze game veel sterker uit de verf gekomen. Alle andere elementen in de gamezijn namelijk ijzersterk uitgewerkt en gaan geen moment vervelen. Bij een aanbieding is dit dan ook een absolute must voor iedereen die van een goed mysterie houdt.

The Quarry

PS5
8.00
Theo WeberJun 16, 2022
The Quarry is alles behalve een perfecte game. Hoewel alles er geweldig uitziet, zijn er soms wat foutjes in de motion capture en zien dingen als water er behoorlijk vreemd uit en zijn de Quick Time Events redelijk makkelijk. Toch merk je dat er behoorlijk wat vooruitgang geboekt is in de jaren na Until Dawn. Zo is het verhaal vele malen sterker uitgewerkt, is er meer ruimte voor karakterontwikkeling en kun je niet om de sterrencast heen die de game naar hogere niveaus weet te verheffen. The Quarry is simpelweg een verhaal om van te genieten, om van te gruwelen en vooral een dat doet wat het moet doen: jou bij elke piep of kraak laten rillen.

Eastward

PCSwitch
7.00
Michelle SchulteJun 12, 2022
Ondanks dat Eastward een hoop vragen onbeantwoord laat, betekent dat niet dat je Eastward moet laten liggen. De eindbestemming is dan wellicht teleurstellend, maar dat maakt de reis er naar toe niet minder leuk. Met ruim dertig uur (zonder Earth Born) houdt de game je dan ook zeker zoet.

Mario Strikers: Battle League

Switch
7.50
Stefan StuursmaJun 10, 2022
Een enigszins mager rooster met karakters en een beperkt aanbod aan singleplayer content maakt dat gevoel van geluk niet minder. Mario Strikers Battle League Football is duidelijk gemaakt voor multiplayer plezier, of dat nou offline of online is. Mario Strikers speel je niet uren achter elkaar, maar de drang om een extra potje te spelen is er al snel. En alleen al om die reden zal Mario Strikers Battle League Football je nog een aardige tijd weten te vermaken.

Wonder Boy Collection

PS4Switch
7.00
Theo WeberJun 07, 2022
De Wonder Boy Collection is daarmee niet alleen incompleet, maar bevat ook een game die pas een half jaar geleden een complete make-over gekregen heeft. Toch is deze collectie voor elke platformliefhebber een genot. De games die je krijgt zijn namelijk uniek op hun eigen manier en waren ooit hun tijd ver vooruit. Hou er alleen wel rekening mee dat je games gaat spelen die niet allemaal de tand des tijds doorstaan hebben.

Sniper Elite 5

PS5
7.50
Rox van der HelmJun 05, 2022
Toch blijft aan het einde van de streep een hele vermakelijke titel over. Heb je nog ergens een maatje? Wijs hem om deze titel en ga samen aan de slag. Want Sniper Elite, of het nou 1,2,3,4 of nu 5 is, verveelt geen moment. En als je dan toch bezig bent, probeer dan ook meteen die testikel-shot te maken! Succes gewenst!

Vampire: The Masquerade - Swansong

PS5
6.50
Stefan StuursmaMay 29, 2022
Al met al levert Vampire: The Masquerade Swansong een interessant narratief avontuur af, maar niet zonder de nodige kanttekeningen. Verhaaltechnisch zit het hier wel goed, met drie interessante karakters die elk een andere invalshoek op het plot bieden. Ook de verschillende locaties die je aandoet zijn meer dan de moeite waard. Het is vooral het technische vlak waar hier punten ingeleverd worden.

Rolling Gunner + Over Power

PS5
8.50
Rox van der HelmMay 29, 2022
Mocht je klaar met zijn spelen, kun je de game nog eens opnieuw spelen met bijvoorbeeld een ander schip. Er zijn er namelijk drie om uit te kiezen. Al kun je dat misschien beter niet meteen doen, want de soundtrack is nogal opzwepend en heftig, wel goed overigens. En het past bij dit type spel. Echte minpunten zijn dan ook niet aanwezig, behalve de relatief korte speelduur. Met een uurtje knal je je zelf wel naar de aftiteling. Maar hé dan ben je wel een mooie ervaring rijker. Dank je wel ontwikkelaar Mebius.

Dolmen

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X|S
6.50
Chris BoersMay 28, 2022
Behoudens het energie-management vernieuwt Dolmen te weinig. De game is vrij solide, maar blinkt nergens écht in uit. De echte Souls fans zullen zich prima kunnen vermaken met deze game, maar Dolmen gaat het genre nergens verder helpen.

Lost Judgment - The Kaito Files

PS5
8.00
Rox van der HelmMay 08, 2022
Het is heerlijk om met hem te spelen en simpelweg wat over hem te leren. Want door deze zeven uur durende DLC kom je een hoop te weten over zijn verleden en dat smaakt eigenlijk naar meer.

Nintendo Switch Sports

Switch
8.00
Sheadon GunputApr 27, 2022
Nintendo Switch Sports bevat unieke sporten die op een leuke en creatieve manier uitgewerkt zijn. Net als de voorgangers is dit spel perfect om op een feestje te spelen. Het is makkelijk te leren en toegankelijk voor jong en oud. Daartegenover staat wel dat de game saai wordt na een paar uur in je eentje spelen.

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures

SwitchPCXbox OnePS5PS4
6.50
Rox van der HelmApr 17, 2022
Desondanks is het geen vervelende game om te spelen, al is de vraagprijs wellicht een klein beetje te veel van het goede. Daarvoor biedt de game niet iets vernieuwends. Het is typisch zo’n kidsgame waar er veel meer van te koop zijn. Dat is niet erg, maar wel om daar de volle prijs voor te betalen, zeker als je een dikke vastloper hebt voor de eindbaas. Ons advies: haal hem gewoon eens uit de budgetbak en vermaak je ondertussen met de Transylvania films. Want stiekem gezegd zijn die nog het allerleukst!

The Ascent

PS4PS5PCXbox OneXbox Series X|S
8.00
Chris BoersApr 09, 2022
The Ascent levert een wereld die echt tot leven gebracht wordt door de vele NPCs die Veles bevolken, de fraaie omgevingen en mooi gebruik van belichting. Het is geen straf hier rond te lopen en eenmaal in gevecht is je wapentuig lekker gevarieerd, net als de diverse aanvalsmogelijkheden. De game speelt soepel weg en biedt geregeld stevige eindbazen die alleen net even te veel als bullet-sponzen fungeren. Hoewel het verhaal je niet omver zal blazen is het voldoende om als kapstok te dienen voor de diverse missies.

CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION

PCPS4SwitchXbox One
7.50
Michelle SchulteApr 06, 2022
Het is jammer dat de game niet een nieuwer jasje heeft gekregen, omdat de uitstraling door de graphics nu niet helemaal van deze tijd is. Maar als je lang genoeg speelt, zit de jas stiekem toch als gegoten en heb je non-stop een glimlach op je gezicht als je Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition speelt en dat is uiteindelijk wat telt!

13 Sentinels: Aegis Rim

PS4Switch
8.50
Michelle SchulteApr 05, 2022
13 Sentinels: Aegis Rim is zeker een aanrader voor wie van plotgedreven games houdt. De game heeft een ijzersterk verhaal met karakters die ieder tot hun recht komen en even belangrijk zijn voor het overkoepelende plot. Hoewel de game veel plot twists je kant op gooit, wordt dit nooit vermoeiend en zorgt het er juist voor dat je je console niet kan wegleggen. Nog even één route spelen, en nog één… en voor je het weet zijn er alweer een aantal uren verstreken.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

PS5
9.00
Luuc ten VeldeApr 04, 2022
Het moge duidelijk zijn dat LEGO Star Wars The Skywalker Saga een liefdesbrief is aan Star Wars-fans. Wie door de LEGO-stijl wordt (of de lange ontwikkeltijd) wordt afgeschrikt, heeft niks te vrezen. Op kleine, technische problemen na en het ontbreken van online co-op is er geen smetje te bespeuren op deze reusachtige hervertelling van de negen Star Wars-films rondom de Skywalker-familie.

WWE 2K22

PS5
7.50
Lisa OzzyMar 28, 2022
Hoewel er zeker nog wel dingen op de game aan te merken zijn, is WWE 2K22 een behoorlijke vooruitgang vergeleken met zijn voorganger. De gameplay loopt veel vloeiender waardoor de gevechten realistischer aanvoelen en er ook natuurlijker uit zien. Dit is helaas wel ten koste gegaan van uitgebreide customizations in zowel personages als entrances. Ondanks de enkele bugs en crashes is WWE 2K22 een grote stap in de goede richting.

After the Fall

PS4
7.50
Stefan StuursmaMar 28, 2022
Het is dan ook jammer dat de game op het gebied van variatie wat tegenvalt. De hoeveelheid aanwezige content is oké, maar binnen een paar uur heb je alles gezien en zal je bestaande levels opnieuw moeten spelen. Je doet op den duur constant hetzelfde riedeltje in levels die steeds hetzelfde ogen en daar moet je van houden. Maar kun je door dat euvel heen kijken, dan is After the Fall een competente VR shooter die zeker het proberen waard is.

Grand Theft Auto V

PS5Xbox Series X|SPS4Xbox One
8.00
Ralph BeentjesMar 24, 2022
Met de nieuwe versie van Grand Theft Auto 5 had Rockstar een duidelijk doel voor ogen: een technisch verbeterde versie van de succesvolle game afleveren. Daar is de ontwikkelaar dan ook zeker in geslaagd. Door de grafische upgrade ziet Los Santos er een stuk mooier uit en de verhoging naar 60 fps is zeer welkom. Soms wordt alleen wel de leeftijd van de game goed duidelijk, maar dat komt gelukkig niet vaak voor.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X|S
7.50
Chris BoersMar 24, 2022
Dit gemengd met een grafische uitwerking die geen eer doet aan wat we van Final Fantasy inmiddels gewend zijn maken dat Stranger of Paradise lekker is als tussendoortje niet voor eeuwig in ons geheugen gegrift zal blijven.

Tiny Tina's Wonderlands

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X|S
8.00
Luuc ten VeldeMar 23, 2022
Het moge duidelijk zijn dat Tiny Tina’s Wonderlands in veel opzichten lijkt op Borderlands 3, maar dat hoeft zeker niet slecht te zijn. Dankzij een lading humor die beter weet te vallen dan in de 2019-titel en met een toffere setting is Tiny Tina’s Wonderlands een zeer geslaagd avontuur. Dat wil alleen niet zeggen dat de game overal hoge ogen gooit.

Kirby and the Forgotten Land

Switch
8.50
Theo WeberMar 23, 2022
De vrolijkheid spat er aan alle kanten af, de mondvol-krachten zijn op wat uitzonderingen na om van te genieten en er is werkelijk van alles te doen in de game. Jong of oud: als je eenmaal aan de game begint, dan slokt de game je op en wil je meer.

GhostWire: Tokyo

PCPS5
7.00
Stefan StuursmaMar 21, 2022
Waar de Avatar-ogende aanvallen in het begin super vet zijn om te gebruiken, blijft het uiteindelijk maar bij die drie variaties. Hetzelfde voor de vijanden, er is net wat te weinig diversiteit en dat valt op. Zeker omdat paranormaal Tokio als setting wel tof in elkaar is gezet. Ghostwire: Tokyo voelt nu een beetje als een eerste pannenkoek die uit de koekenpan komt. Hij smaakt gewoon prima, maar de echte wow-factor blijft helaas uit.

Disco Elysium: The Final Cut

SwitchXbox OneXbox Series X|SGoogle StadiaPCPS4PS5
9.00
Arran WinmaiMar 13, 2022
Disco Elysium: The Final Cut is een van de meest interessante en strak geschreven verhalen die wij hebben gezien in een videogame. Het biedt ook een vrijheid en impact die Telltale Games toch in een slecht licht zet. Licht onhandige controls en een bug her en der weerhoudt ons er niet van in volle teugen te genieten van dit absurdistische spektakel.