2338 Published Reviews

WarioWare: Get It Together!

Switch
6.50
Rox van der HelmSep 21, 2021
Al met al is WarioWare Get It Together! zeker wel een vermakelijke game geworden, waarbij je kunt zien dat er geprobeerd is om de speler van alles voor te schotelen. Dit zie je aan de personages, aan de dingen die ze kunnen, aan de minigames en de modi die je vrijspeelt na het hoofdverhaal. Het lijkt veel, maar toch bekruipt je het gevoel al snel alles gezien te hebben.

Deathloop

PCPS5
9.00
Ralph BeentjesSep 13, 2021
De vier verschillende locaties kunnen na tientallen loops wel een beetje herhalend kunnen aanvoelen, maar doordat het het eiland zo prachtig is vormgegeven, is dat niet een grote straf. Alle gesprekken tussen Colt en Julianna maken elke dag ook weer een feestje, met name door de ijzersterke voice-acting. Het verhaal zal uiteindelijk op spectaculaire wijze ten einde komen, dat je zeker niet wil missen. En misschien wel nog een keer wil beleven…

Lost in Random

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
9.00
Rox van der HelmSep 10, 2021
Dus heb je een paar tientjes over? Dan is Lost in Random absoluut de moeite waard om eens te checken. De game oogt fantastisch, heeft een unieke sfeer, hele gave personages met toffe dialogen. En de game duurt voor een Zoink! game veel langer dan je van te voren zou verwachten. Een tien is misschien een beetje te veel van het goede, maar dit zou zomaar eens dé verrassing van het jaar kunnen zijn.

Tales of Arise

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.50
Chris BoersSep 08, 2021
Tales of Arise biedt een prima spelervaring. De setting met het onderdrukte en heersende volk is niet bijster origineel, net als de in regio’s opgedeelde wereld met ieder zijn eigen thema. Toch blijft het verhaal wel interessant door een aantal onverwachte plotwendingen en nieuwe insteken. Dit alles is in een prachtig grafisch jasje gestoken.

Life is Strange: True Colors

Xbox OneXbox Series XGoogle StadiaPCPS4PS5Switch
7.00
Rox van der HelmSep 08, 2021
Hoewel de speelervaring tof is en het wederom een verslavende Life is Strange game is om te spelen, moet in het achterhoofd gehouden worden dat het script niet een van de beste is uit de serie. Dontnod heeft bewezen betere verhalende games af te leveren waardoor je misschien langer op het puntje van je stoel zit. Dit is een titel die je in één keer doorspeelt en waarschijnlijk dan al snel weer vergeet. Is dat erg? Niet als je zit te wachten op een leuke popcorn-game.

Psychonauts 2

Xbox Series X
7.50
Arran WinmaiAug 26, 2021
Al met al zijn we dik te vreden met Psychonauts 2. Het verhaal is intrigerend, de humor is uitstekend en de charme spat er vanaf. De gameplay is niet altijd van topkwaliteit, maar het is leuk en het werkt als het moet. Als je niet schrikt van kilometers aan collectibles, of als je al verkocht was door het origineel, dan is Psychonauts 2 een spel voor jou. Het is bovendien een goede afsluiter voor zijn voorganger zonder nieuwe spelers af te schrikken.

Ghost of Tsushima Director's Cut

PS4PS5
8.00
Luuc ten VeldeAug 26, 2021
Al met al is de Ghost of Tsushima Director’s Cut de beste manier om het avontuur van Jin Sakai te ervaren. Het al bestaande avontuur oogt en speelt op de PlayStation 5 beter dan ooit en de toevoeging van Iki Island is meer dan welkom. Deze geeft je vele extra redenen om nog langer te genieten van Jins avontuur, ondanks dat de extra verhaallijn aan de korte kant is.

No More Heroes 3

Switch
8.00
Ralph BeentjesAug 26, 2021
Maar wanneer No More Heroes III in haar element komt, dan wil je nooit meer stoppen. De gevechten voelen heerlijk badass aan, de bazen zijn weer van topniveau en compleet over-the-top en de hele stijl van de game is gelikt en supercool. Kan je dus de mindere momenten van No More Heroes III negeren en je genoegen halen uit de hoogtepunten, dan kan je geen betere actievolle titel op de Nintendo Switch vinden.

Hades

PS4PS5Xbox OneXbox Series X
9.00
Theo WeberAug 11, 2021
De game oogt heerlijk, speelt lekker soepel weg, kent genoeg variatie én wordt amper saai. Je zou hem bijna goddelijk noemen, al ontbreken er heel soms wat puntjes op de i en kun je na een heel aantal uren spelen het eerste level bijna dromen. Ondanks deze kleine dingetjes is Hades een game die een eeuwigdurende lockdown vermakelijk maakt (digitaal dan) en een reisje naar de onderwereld heerlijk maakt.

Assassin's Creed: Valhalla - The Siege of Paris

Google StadiaPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.50
Ralph BeentjesAug 10, 2021
Met de vele ratten in Parijs biedt de uitbreiding ook een interessante nieuwe mechanic, al is het helaas niet altijd even goed uitgewerkt. De zijmissies zorgen ten opzichte van Wrath of the Druids voor minder diversiteit, maar wel voor een flink aantal extra uur gameplay bovendien het ongeveer tien uur durende verhaal. Wil je je echt weer een assassin voelen, dan mag je het avontuur in The Siege of Paris niet missen.

Cris Tales

Google StadiaPCPS4PS5SwitchXbox OneXbox Series X
7.50
Chris BoersAug 09, 2021
Cris Tales is een RPG die veel kwaliteit bezit in uitvoering en met de tijd-manipulatie een interessante invalshoek introduceert, die helaas niet altijd ten volle benut wordt. Het vasthouden aan oude concepten als save-spots en random encounters is jammer en schaadt de game meer dan het goed doet. Het verhaal en de zij-missies zijn dan weer interessant en brengen je op heel diverse plekken die elk hun eigen puzzels met zich mee brengen.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Switch
8.00
Luuc ten VeldeJul 22, 2021
Al met al is Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin een solide titel die op de Switch het spelen zeker waard is. Met een lekker diepgaand turn-based combat-systeem word je uitgedaagd om na te denken over de gevechten. Daarnaast zit de wereld vol interessante details en oogt deze zeer mooi.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

PC
6.00
Chris BoersJul 15, 2021
Dark Alliance heeft zeker potentie, maar voelt nu nog niet 'af' en heeft last van wat vreemde ontwerpkeuzes. Dark Alliance doet best wel wat goed. De lore en de setting zijn uitstekend, de 21 beschikbare levels hebben een degelijke inhoud en bieden veel ruimte om te verkennen. De vijanden zijn divers, en variëren goed in hun arsenaal.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Switch
8.50
Marcus TalensJul 13, 2021
Skyward Sword HD is zonder enige twijfel de beste manier om Skyward Sword te spelen. Het is niet gezegd dat de game nu perfect is, maar het is makkelijker om ervan te genieten. Als je van je Loftwing springt om dit avontuur te beleven, maak je op de Switch een zachte landing.

F1 2021

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
8.50
Richard VerweijJul 12, 2021
Voor 2021 is het Codemasters, ondanks beperkte wijzigingen in de échte raceklasse, toch gelukt om de nodige vernieuwingen mee te nemen naar de grid. Bepaalde bestaande frustratiepunten blijven aanwezig, maar zouden middels updates weggewerkt kunnen worden. Al met al prima vermaak voor gedurende het seizoen waarin Max Verstappen richting de wereldtitel scheurt!

Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game

Xbox One
7.50
Chris BoersJul 09, 2021
Smart Moves 2 serves up a near identical experience to the first game, so if you enjoyed that, then you’ll be happy with what’s on offer here. Conversely, if you didn’t then there’s nothing from the sequel to tempt you in, at all.

The Elder Scrolls Online: Blackwood

PC
7.00
Ralph BeentjesJul 07, 2021
Zenimax heeft als het aankomt op uitbreidingen voor The Elder Scrolls Online niet veel fouten gemaakt. Dat kan ook van Blackwood gezegd worden, maar in tegenstelling tot haar voorgangers doet de nieuwe chapter ook niet heel veel goeds. Zo is de nieuwe zone een stuk minder interessant dan Elsweyr of Morrowind, de verhaallijn mist wat magie en er worden ook geen nieuwe klassen of skill lines toegevoegd.

Mario Golf: Super Rush

Switch
7.50
Luuc ten VeldeJun 23, 2021
Al met al is Mario Golf Super Rush een leuke opvolger van Mario Golf World Tour. De gameplay van weleer staat nog steeds als een huis, al loont een opfrissingscursus via Golf Adventure (lees: de veredelde tutorial) zeker. Golf Rush weet zich al snel tot een nieuwe favoriet te kronen, al is een heerlijk potje klassiek golven natuurlijk nooit mis.

Game Builder Garage

Switch
8.00
Chris BoersJun 23, 2021
Gamestudio is weer een flinke stap voorwaarts in het zelf games kunnen ontwikkelen op de Switch. Gamestudio biedt alle vrijheid om je eigen creativiteit op los te laten, maar kan wat overweldigend zijn door de vele opties. De uitgebreide lessen zijn vrolijk en geven een mooi inkijkje in de vele mogelijkheden die het ontwikkelplatform biedt.

Miitopia

Switch
6.00
Chris BoersJun 23, 2021
Het is duidelijk dat Miitopia draait om de Mii en het spelen daarmee. De mogelijkheden om het verhaal aan te kleden met Mii personages zijn groot en leveren een leuk spelelement. Helaas houdt de game verder totaal geen rekening met jouw keuzes, alleen het uiterlijk van de personen wordt aangepast maar verder blijft iedereen in zijn rol inclusief het oorspronkelijk bedachte geslacht.

Operation: Tango

Xbox OneXbox Series XPCPS4PS5
7.50
Bram VosJun 23, 2021
Puntje bij paaltje, komen we er simpelweg op uit dat Operation Tango een geweldige titel is die vrijwel elke puzzel of multiplayer fan eens geprobeerd moet hebben. De game heeft hier en daar wat foutjes en is erg snel uit te spelen, maar met een kans dat dit wordt opgelost en uitgebreid is het een heel unieke, hilarische en heerlijke puzzelgame waar je een weekendje mee weet te vullen.

SCARLET NEXUS

PS5PCPS4Xbox OneXbox Series X
9.10
Chris BoersJun 23, 2021
Scarlet Nexus is een heerlijke game geworden met snelle gameplay en een intrigerend verhaal met constant nieuwe verrassingen en plotwendingen, waardoor je steeds verder wil spelen om te weten wat er verder gaat gebeuren. De onderlinge interacties tussen de teamleden dragen bij aan zowel het verhaal als de gameplay, waarbij de rustige ‘stand by’ episodes afgewisseld worden met dynamische gevechten die behoorlijk uitdagend kunnen zijn.

Wonder Boy Asha in Monster World

PS4Switch
8.00
Gino PuntJun 23, 2021
Alhoewel de bewegingsvrijheid gelimiteerd is in Rapadagna en niet veel kan doen zonder de Pepelogoo, kun je enorm veel ontdekken in zowel hier als de vijandige werelden, waar de variatie in vijanden enorm groot is, elke keer een nieuwe uitdaging jou te wachten staat en de diverse puzzels je elke keer aan het denken laat zetten.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

PS5
7.50
Theo WeberJun 16, 2021
De gratis upgrade vanuit Square Enix is een mooi gebaar die de game zowel grafisch als qua framerate naar zijn ultieme vorm tilt voor PS5 gebruikers. Dit is de upgrade die je moet hebben en die je meer dan uitnodigt om het avontuur nog eens te doorlopen. De toevoeging van Yuffies avontuur is daarnaast werkelijk weer een heerlijk hoofdstuk, maar vertelt niets onmisbaars in het Final Fantasy VII Remake verhaal.

Ratchet & Clank: Rift Apart

PS5
8.50
Luuc ten VeldeJun 08, 2021
Al met al is Ratchet & Clank Rift Apart een geweldige game, maar geen essentiële aankoop vanaf de eerste dag. Wie veel geeft om hoeveel tijd je uit een game haalt, zal 75 euro toch wat te veel vinden. Spelers die juist een PS5-game willen die laat zien waartoe de PlayStation 5 in staat is, zullen niet teleurgesteld zijn.