8883 Published Reviews

Trackmania

PC
6.80
Sven RietkerkNov 06, 2020
Dat zorgt ervoor dat ik bij Trackmania in 2020 heel vaak de handdoek in de ring heb gegooid. Ik was na het oneindig vaak dezelfde track rijden gewoon een beetje zat. Ik zal af en toe de game bekijken voor nieuwe toevoegingen en hopelijk weet de community de komende tijd een hele hoop nieuwe tracks toe te voegen zodat ik een reden heb om echt terug te keren naar de game.

Crusader Kings III

PC
9.50
Pim Van Den BergSep 28, 2020
Desalniettemin is Crusader Kings III een unieke, overweldigende ervaring, met ongekende diepgang en variatie. Als je er de nodige moeite in steekt, krijg je er een spel voor terug waar je vermoedelijk uren, maanden, zo niet jarenlang je ei kwijt kunt.

Iron Harvest

PC
7.00
Reinoud SchaatsbergenSep 28, 2020
Iron Harvest zet een sterke RTS neer die vooral sferisch de juiste toon raakt. De campagnemissies zijn weliswaar traag, maar leveren voldoende variatie in zowel gameplay als verhaal om je erdoorheen te loodsen. Zelfs de skirmish-modus heeft een bepaalde aantrekkingskracht, ondanks het gebrek aan diversiteit in opties en speelstijl.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

PS4Switch
7.50
Rick OttenSep 28, 2020
Captain Tsubasa: Rise of New Champions is dus niet de meest diepgaande game, en de lompe, maar vermakelijke actie wordt ook nog eens geremd door de enorme hoeveelheid ellenlange dialoog in de verhaalmodi. Toch weet Captain Tsubasa een ervaring neer te zetten die we sinds de jaren ‘90 nauwelijks meer hebben gezien: die van de arcade sport games.

No Straight Roads

PCPS4
7.00
Rick OttenSep 28, 2020
No Straight Roads wil veel te veel en werkt te weinig van die ideeën uit. Maar het doet het dat met zoveel enthousiasme, dat je het de game nauwelijks kwalijk kan nemen.

Going Under

PCPS4SwitchXbox One
8.00
Rick OttenSep 28, 2020
Al met al is Going Under een wat oppervlakkige, maar erg degelijke Roguelike. Het vergt weinig strategisch inzicht van de speler, maar daar geeft het je een boel vermakelijke, chaotische actie voor terug. Als dat alles was, zou Going Under niet boven de zee van vergelijkbare games uitkomen, maar door de presentatie, de humor en rake satire van laatkapitalistische start-up cultuur, weet het de middelmaat te ontstijgen. Het is alleen spijtig dat het zo snel voorbij is.

Mafia: Definitive Edition

PS4
8.50
Mark ScholtenSep 28, 2020
Mafia Definitive Edition zet een nieuwe standaard voor remakes. Vol nieuwe content en verbeteringen die echt wat toevoegen aan de ervaring. Waar het origineel nu moeilijk speelbaar is, kan je deze Definitive Edition zonder probleem naast een willekeurige moderne game zetten. Op wat kleine pijnpuntjes na, zoals de relatief korte speelduur, is Mafia Definitive Edition een absolute aanrader.

NBA 2K21

PCPS4SwitchXbox One
7.90
Tom Van StamSep 28, 2020
NBA 2K21 is duidelijk een voorproefje op de next-gen versie. Het heeft zijn gebreken en hier en daar zijn er nog een aantal bugs te vinden, maar de game zelf kent qua gameplay geen enkele concurrentie. Er lijkt meer ingezet te zijn op herspeelbaarheid, voornamelijk in MyTeam (fix nou eens een oplossing voor de Auction House!) Niet gek, aangezien je progressie hiervan meegaat naar de next-gen versie.

Tell Me Why

PCXbox One
8.50
Michael BrookhuisSep 28, 2020
DONTNOD Entertainment heeft met Tell Me Why weer een geweldig verhaal uitgebracht. Ik zeg hier ook vooral verhaal, omdat je qua gameplay niet super veel te doen hebt. Er zitten een aantal leuke puzzels in en het herbeleven van de jeugdherinneringen is goed bedacht. Voice acting, muziek en het verhaal zelf zijn super en geven je iets om over na te denken.

Marvel's Avengers

PCPS4Xbox One
7.00
Marc De HaasSep 28, 2020
Crystal Dynamics heeft nog een flinke weg te gaan als het gaat om de stabiliteit van Marvel’s Avengers. De hoofd campagne is vermakelijk voor zolang hij duurt en de verschillende neergezette plotlijntjes (zowel verhaal en personages) maken mij nieuwsgierig naar wat gaat komen in de komende maanden.

Project CARS 3

PCXbox OnePS4
7.50
Mark ScholtenSep 28, 2020
Project CARS3 voelt als een makkelijke manier om in te cashen op de populaire naam van een heel degelijke serie simracegames. Het is dan bizar om te zien dat de titel op bijna elk vlak onder doet voor zijn voorganger. Alleen de nieuwe arcadebesturing maakt een hele hoop goed, maar mensen die op zoek zijn naar een echte opvolger, kunnen beter ergens anders zoeken.

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition

PC
6.00
Michael BrookhuisSep 28, 2020
Ondanks de minpunten biedt Rollercoaster Tycoon 3 Complete Edition veel content voor je geld. Enkele gameplay mechanics voelen wat achterhaald, maar het bouwen van enorme en uitdagende achtbanen blijft leuk. Dat niet alleen, je kunt flink wat variatie in je park stoppen door de uitbreidingen Wild en Soaked.

Super Mario 3D All-Stars

Switch
9.00
Sander NoordijkSep 28, 2020
Ondanks kleine kritiekpunten kun je er niet omheen dat dit de collectie is waar je als Mario fan al jaren op wacht. Super Mario 64, Super Mario Sunshine gebundeld in een fraai verzorgd pakket geeft je precies wat je verwacht. Vele uren aan heerlijke gameplay door kleurrijke werelden, welke ook vandaag de dag nog goed aanvoelen.

Wasteland 3

PCPS4Xbox One
9.00
Jaap VreekeSep 28, 2020
Wasteland 3 is een geweldige role playing game, met een prachtig uitgewerkte wereld, kleurrijke personages en met zoveel spelersvrijheid is dit zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre.

Minoria

PS4Xbox OneSwitchPC
8.50
Sander NoordijkSep 10, 2020
Minoria wijkt voldoende af van zijn voorganger om zijn eigen ding te zijn, maar leent alle goede dingen die Momodora geweldig maakte. Het kent moeilijke, maar bevredigende combat, sfeer om van te smullen en een zeer duister verhaal waarin niets is wat het lijkt. Minoria is een intense ervaring om te spelen, waardoor de 6-8 uur als meer dan zat voelen, maar er nog genoeg meer te ontdekken valt.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

PCXbox OnePS4
9.00
Rick OttenSep 09, 2020
Of je nou nooit een Tony Hawk Pro Skater hebt gespeeld, of de nare nasmaak van de laatste paar games van de Birdman wilt wegspoelen: je kan het niet veel beter treffen dan deze remake. Het spel weet twee van de beste spellen ooit samen te smelten tot een bekende maar tegelijk frisse ervaring. De remake bouwt de spellen compleet opnieuw op, schudt de structuur wat op, maar laat alles dat ze de games zo bijzonder maakt in tact.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition

PS4Switch
5.00
Sander NoordijkSep 02, 2020
Destijds was Final Fantasy: Crystal Chronicles een bijzondere, maar vreemde eend in de bijt. Helaas is de tijd niet heel zacht geweest en voel je de oude structuren, simpele opzet, langzame gameplay en vele, vele laadscherm enorm wanneer je dit in 2020 speelt. Het gemis van local multiplayer is groot en de uitvoering van de online multiplayer laat te wensen over.

Total War: THREE KINGDOMS - The Furious Wild

PC
5.00
Reinoud SchaatsbergenSep 01, 2020
The Furious Wild biedt als eerste uitbreiding van Total War: Three Kingdoms een compleet nieuwe cultuur met meerdere facties binnen het bestaande Chinese speelveld. Dat levert stoere nieuwe personages op, alsook tijgers en olifanten om mee ten strijde te trekken, maar de nieuwe mechanics van deze cultuur maken weinig indruk en veranderen praktisch niets aan de oorspronkelijke speelstijl.

Windbound

PCPS4SwitchXbox One
7.40
Jaap VreekeAug 29, 2020
Windbound is een goede survivalgame die aan de hand van een aantal interessante elementen een frisse wind door het genre doet waaien. Na een tijdje is de nieuwigheid er wel vanaf en verandert de nieuwsgierigheid iets te snel in frustratie.

Spiritfarer

PS4
9.00
Rick OttenAug 28, 2020
Het is alleszins dapper van Thunder Lotus Games om na twee actievolle, gewelddadige games een ontspannende management game over de dood uit te brengen. Maar wat ben ik blij dat het er is. Als spel is Spiritfarer simpel en verslavend, maar uiteindelijk draait het daar niet om. De verhalen van - en interacties met - de zielen die je gaandeweg ontmoet maken dit een bijzondere, unieke ervaring.

HearthStone: Scholomance Academy

PC
8.70
Jaap VreekeAug 20, 2020
Scholomance Academy doet wat elke Hearthstone-uitbreiding doet, maar dan beter. Met nieuwe strategieën, mechanics en kaarten die gebalanceerd aan de metagame zijn toegevoegd.

Mortal Shell

PCPS4Xbox One
4.00
Rick OttenAug 17, 2020
Mortal Shell is mooi, sfeervol en heeft zowaar een paar goede ideeën. Helaas rammelt het aan alle kanten, waardoor het in het beste geval frustrerend is, en in het ergste onspeelbaar.

Microsoft Flight Simulator

PC
9.50
Mark ScholtenAug 17, 2020
Microsoft Flight Simulator is de nieuwe standaard voor flightsims. De mate waarin elk detail is gesimuleerd, hoe klein ook, is genoeg om van de ene verbazing in de andere te vallen. Het gevoel van vliegen is nog nooit zo accuraat geweest en de mogelijkheid om echt de hele wereld te verkennen is geweldig gaaf.

Fall Guys: Ultimate Knockout

PCPS4
8.20
Sven RietkerkAug 11, 2020
Fall Guys is voor mij de nieuwe party game waar ik nog ontzettend veel uur in zal stoppen. Het aanstekelijke muziekje en de vrolijke kleuren verhullen de frustratie die je zult meemaken, maar dat is het waard. Als de mogelijkheid voor custom games wordt toegevoegd dan is er helemaal geen reden meer om Fall Guys niet aan te schaffen. Bedenk daarbij dat deze game 20 euro kost op Steam en nu tijdelijk gratis is met PlayStation Plus, dan is dit een must voor iedereen.

West of Dead

Xbox OnePCPS4
7.00
Rick OttenAug 10, 2020
Helaas laat het hier wat steken vallen. Vrijwel elke run en elke uitdaging in West of Dead voelt hetzelfde door ongeïnspireerde en weinig diverse progressie in voorwerpen en vaardigheden. En laat dat nou juist één van de belangrijkste aspecten van een Roguelike zijn…