EnternityGR

@enternity-gr

305 Published Reviews

Chernobylite

PS5Xbox Series X
8.00
Κωνσταντίνος ΚαλκάνηςMay 24, 2022
Σε γενικές γραμμές η νέα έκδοση του Chernobylite δεν πρόκειται να το αναβαθμίσει σε κυκλοφορία που κανείς δεν πρέπει να χάσει με τίποτα, αλλά πρέπει να βοήθησε αρκετά την ομάδα ανάπτυξης να παρουσιάσει το αρχικό της όραμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραμένει ένας τίτλος που θα κάνει «κλικ» σε μια συγκεκριμένη μερίδα κοινού, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως είναι μέτριος ή κακός. Κάθε άλλο, για αυτούς που αγαπούν τα survival/rpg mechanics και ήδη βρήκαν το Get Even ενδιαφέρον.

ELEX II

PCPS5Xbox Series X
3.00
Γιάννης ΑρχοντίδηςMay 23, 2022
Εν κατακλείδι, το ELEX II αποτυγχάνει να λειτουργήσει ως βιντεοπαιχνίδι. Στα σημεία που πάει να προσφέρει κάτι φρέσκο, βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του από τον τεχνικό του τομέα. Είναι ένας τίτλος που πολύ περισσότερο θυμίζει πρόχειρη εργασία εξαμήνου, παρά video game σε σχεδόν full price. Ακόμη και αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, οφείλετε να αποφύγετε την Οδύσσεια που σας περιμένει αν επιχειρήσετε να ασχοληθείτε μαζί του.

Weird West

PS4Xbox One
7.00
Κωνσταντίνος ΚαλκάνηςMay 20, 2022
Σε γενικές γραμμές το Weird West πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ένας τίτλος που θα ικανοποιήσει πραγματικά - αυτούς που ξέρουν από μια αρχή τι θα αντιμετωπίσουν. Η ίδια η φύση του τον καθιστά έναν niche τίτλο, και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να υπάρχει από πίσω πραγματικό ενδιαφέρον για την θεματολογία ή το είδος του gameplay, για να είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Το κυριότερο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης φρόντισε να δημιουργήσει έναν τίτλο που υπάρχει πραγματική αλληλεπίδραση και οι πράξεις των χαρακτήρων αντικατοπτρίζονται ουσιαστικά (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) στον κόσμο του, φαίνεται πως δεν έδωσε την προσοχή που χρειαζόταν στα πιο βασικά πράγματα.

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit

PC
8.00
Χρήστος ΧατζησάββαςMay 19, 2022
Οι πρωτότυποι μηχανισμοί του, όπως το ντύσιμο και το επάγγελμα, είναι μια άριστη προσθήκη στον ήδη ποιοτικό σκελετό του gameplay ενώ ο οπτικοακουστικός τομέας επίσης χαρακτηρίζεται από την ποιότητά του. Η βιασύνη στο τέλος και η σύντομη διάρκεια είναι τα κυριότερα προβλήματά του, αλλά σε κάθε περίπτωση, όσοι έψαχναν ένα νέο κι αξιόλογο adventure game, δε χρειάζεται να κοιτάξουν παραπέρα.

OlliOlli World

PS5Xbox Series X
8.00
Γιάννης ΑρχοντίδηςMay 10, 2022
Εν κατακλείδι, το OlliOlli World εκπληρώνει τον στόχο για τον οποίο αναπτύχθηκε. Με το αυξημένο budget, η ομάδα ανάπτυξης τελειοποιεί τις ελλείψεις της φόρμουλας των προηγούμενων δύο παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο φιλικό προς έναν νέο παίκτη. Συγχρόνως, αυξάνει τη δυσκολία κατακόρυφα για όσους επιθυμούν να κάνουν τα πάντα. Ένας συνδυασμός από εθιστικό gameplay και όμορφα καρτουνίστικα γραφικά σας καλεί να παίξετε "άλλα 5 λεπτά" και πιθανότατα να βρείτε τον εαυτό σας να μην μπορεί να αφήσει το χειριστήριο.

Taito Milestones

Switch
5.00
Νικήτας ΚαβουκλήςMay 09, 2022
Τα δεδομένα στη βιομηχανία του gaming έχουν αλλάξει κατά πολύ και η μεγαλύτερη μερίδα των τότε θαμώνων των arcades θα χαρακτηρίσουν το περιεχόμενο της συλλογής ως unplayable, με βάση τις ευκολίες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Ακόμα, η Taito έχασε μια καλή ευκαιρία να "μορφώσει" τους παίκτες, μέσω της προσθήκης πληροφοριών για κάθε κομμάτι του Taito Milestones. Ούτε καν δυο λόγια για το σενάριο δεν υπάρχουν. Μέσα στα παραπάνω, η ύπαρξη των online rankings. Τουλάχιστον, θα έχετε στόχους να ξεπεράσετε.

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters

PC
8.00
Νίκος ΠαπακωνσταντινουMay 06, 2022
Οι λάτρεις των tactical turn-based strategy και οι οπαδοί του Warhammer 40K σίγουρα θα αγαπήσουν το Warhammer 40K: Chaos Gate – Daemonhunters. Για όσους δεν έχουν επαφή είτε με το ένα είτε με το άλλο, ο τίτλος αυτός είναι σίγουρα ένα καλό σημείο εκκίνησης.

BLUE REFLECTION: Second Light

PCPS4Switch
8.00
Χρήστος ΧατζησάββαςApr 28, 2022
Το Blue Reflection: Second Light είναι μια εκπληκτική προσπάθεια για ένα διαφορετικό JRPG, που συνδυάζει με μαεστρία παρελθόν και παρόν στο σύστημα μάχης, αλλά και επιπλέον μηχανισμούς όπως το School Development και το Bonding μέσω των Dates.

Nintendo Switch Sports

Switch
6.00
Νικήτας ΚαβουκλήςApr 27, 2022
Δυστυχώς, η Nintendo δεν μπόρεσε ή καλύτερα δεν θέλησε να εξελίξει την γενικά επιτυχημένη συνταγή των sports games που έχει κυκλοφορήσει σε προηγούμενες οικιακές της κονσόλες. Κάποια σημεία δείχνουν βιασύνη, κάποια προχειρότητα, άλλα απαιτούν παραχωρήσεις από πλευράς των παικτών.
8.00
Έκτωρ ΑποστολόπουλοςApr 22, 2022
Προβληματάκια υπήρχαν, αλλά πρόκειται ενδεχομένως για το πιο χαριτωμένο σκληρό παιχνίδι που παίξαμε τον τελευταίο καιρό, το οποίο παραδίδει μαθήματα για το πώς να προσεγγίσει κανείς διαφορετικά κοινά, διαφορετικές ηλικίες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αποτείνεται φόρος τιμής στους προκατόχους, χωρίς να χάνεται η ταυτότητα και ο χαρακτήρας κάπου στην πορεία προς την επιτυχία. Μία πορεία που μπορεί να χαρακτηριστεί ήδη ως πετυχημένη μόνο και μόνο από το γεγονός ότι βυθιστήκαμε στον κόσμο του Tunic μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε πρόκληση ξανά και ξανά με τεράστια ευχαρίστηση, με μοναδικό σκοπό να οδηγήσουμε τον μικρό αλεπουδίσιο μας ήρωα προς την δική του γη της Επαγγελίας.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

PCPS5Xbox Series X
8.00
Παναγιώτης ΠετρόπουλοςApr 20, 2022
Το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga είναι το καλύτερο Lego Star Wars, αλλά και το ομορφότερο και πληρέστερο Lego game που έχουμε δει μέχρι και σήμερα. Η εξέλιξη της φόρμουλας της σειράς δίνει στο franchise νέο πρόσωπο διατηρώντας όλα τα στοιχεία που το έκαναν αυτό που είναι σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες fans σε ολόκληρο τον κόσμο. Πληροί τις προϋποθέσεις να ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις του Star Wars, αλλά και όσους περίμεναν πολλά χρόνια για κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι Lego.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X
7.50
Χρήστος ΧατζησάββαςApr 18, 2022
Η εμπειρία με το Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin είναι σαν μια πανέμορφη διαδρομή με το αμάξι στην εξοχή, αλλά σε δρόμο με λακκούβες. Η εξαιρετική μάχη βασίζεται σε ένα εξίσου άριστο Job System, προσφέροντας φοβερή ευελιξία ενώ η δυνατότητα αυξομείωσης δυσκολίας ανά αποστολή αφήνει τη ροή ασταμάτητη για όσους τα βρίσκουν δύσκολα. Το φινάλε δίνει άλλο νόημα στην ιστορία, η οποία όμως για αρκετές ώρες στην αρχή είναι κάπως αδιάφορη και μονοδιάστατη.

TRIANGLE STRATEGY

Switch
8.00
Καίτη ΚαραμπελιάApr 15, 2022
Κλείνοντας το Triangle Strategy είναι ένα παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε όλους, έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που αξίζει να ειπωθεί και σίγουρα διαθέτει ένα άρτιο και πανέξυπνο σύστημα μάχης. Το σύστημα των επιλογών αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη στον τίτλο γιατί προσφέρει την δύναμη της μοίρας στα χέρια του παίκτη καθώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους αγαπούν τα παιχνίδια RPG, αλλά ακόμα και ένας που δεν έχει παίξει τίποτα αντίστοιχο θα το ευχαριστηθεί με το ίδιο μεράκι.

Assetto Corsa Competizione

PS5Xbox Series X
7.00
Πλάτων ΠέππαςApr 14, 2022
Κλείνοντας, δεν υπάρχουν και πολλά περισσότερα να πούμε για την μεταφορά του Assetto Corsa Competizione στις κονσόλες νέας γενιάς. Ο τίτλος πρόκειται για απολύτως γνωστή ποσότητα και οι προσθήκες του περισσότερο τον καθιστούν playable, παρά διορθώνουν τις προφανείς αδυναμίες του, όπως την ελάχιστη ποικιλία αγώνων και αυτοκινήτων. Οι θιασώτες του θα περάσουν πολύ καλά και θα απολαύσουν ένα από τα πιο ρεαλιστικά μοντέλα οδήγησης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα videogames.

Tiny Tina's Wonderlands

PCPS5Xbox Series X
8.50
Παναγιώτης ΠετρόπουλοςApr 13, 2022
το Tiny Tina’s Wonderlands αποτελεί ένα πολύ επιθυμητό φρεσκάρισμα για τη σειρά. Το setting του προσφέρει τα ομορφότερα τοπία της σειράς και η ιστορία του είναι απλή και παράλληλα ενδιαφέρουσα χάρη στο ιδιαίτερα πετυχημένο cast voice actors που μας κρατά παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς. Η μαγεία και τα ξόρκια του λειτουργούν ευεργετικά στο σύνολο του συστήματος μάχης, ενώ η ποικιλία των όπλων προσφέρει άπειρες δυνατότητες παιχνιδιού. Με δεδομένο τα παραπάνω θα θέλαμε μεγαλύτερη διάρκεια, αρκετές περισσότερες κύριες αποστολές και σίγουρα πιο προσεγμένο AI, ειδικά για το κομμάτι του multiplayer.

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok

PS5Xbox Series X
6.00
Έκτωρ ΑποστολόπουλοςApr 11, 2022
To Dawn of Ragnarök θα έπρεπε εξαιτίας της φύσης του ως ταξίδι στην μυθολογία του κόσμου του Assassin’s Creed Valhalla να πειραματιστεί αρκετά σε διάφορα σημεία, αλλά η Ubisoft και η ομάδα πίσω από τον τίτλο αποφάσισε να ακολουθήσει την ήδη γνωστή φόρμουλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρέσει σε αρκετό κόσμο που πέρασε καλά με το κανονικό παιχνίδι, αλλά και να απογοητεύσει αρκετούς που περίμεναν να ξεσκάσουν ενδεχομένως με κάτι το διαφορετικό και με περισσότερες αλλαγές ουσίας. Το νέο expansion επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα θετικά και τις αδυναμίες που ήδη γνωρίζαμε από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της σειράς, επειδή δεν άλλαξαν τη φόρμουλα, αλλά την επέκτειναν.

Grand Theft Auto V

PS5Xbox Series X
9.00
Γιάννης ΑρχοντίδηςApr 08, 2022
Το Grand Theft Auto V Expanded & Enhanced Edition έχει μπόλικες οπτικές προσθήκες για να κάνει τους παίκτες που το έχουν ξαναπαίξει να βιώσουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία. Ασυζητητί, είναι η καλύτερη έκδοση του τίτλου μέχρι σήμερα. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ως τώρα με το παιχνίδι, προτείνεται ανεπιφύλακτα να το απολαύσετε σε αυτή την έκδοση. Σίγουρα υπάρχει το παράπονο ότι φτάσαμε στην τρίτη επανέκδοση του GTA V, χωρίς να υπάρχουν προσθήκες σε κάτι πέραν του οπτικού τομέα.

WWE 2K22

PS5Xbox Series X
7.00
Νικήτας ΚαβουκλήςApr 07, 2022
Μπορεί να υπάρχει ακόμα δρόμος που επιβάλλεται να διανυθεί, όμως αν θεωρήσουμε ότι το WWE 2K22 αποτελεί το πρώτο βήμα μιας νέας εποχής, τότε δεν έχουμε παρά να επικροτήσουμε την προσπάθεια της Visual Concepts. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη και του χρόνου τέτοια εποχή να μιλάμε για έναν τίτλο που θα σπάσει τα ταμεία.

Rune Factory 5

Switch
5.00
Παναγιώτης ΠετρόπουλοςApr 06, 2022
Το Rune Factory επέστρεψε. Μάλλον όμως βεβιασμένα. Το τελικό αποτέλεσμα απευθύνεται στους πιο casual gamers (τους hardcore casual μάλλον), στους οποίους μπορεί να προσφέρει έως και 20 ώρες απολαυστικής ρουτίνας σε έναν προχειροφτιαγμένο κόσμο με περιστασιακή ομορφιά που βρίσκεται στους κλειστούς του χώρους. Δίνει άπλετη ελευθερία με κόστος την ίδια του την ιστορία που πιθανότατα θα γράφτηκε εν μια νυκτί.

MARSUPILAMI - HOOBADVENTURE

PS4Xbox One
7.00
Έκτωρ ΑποστολόπουλοςApr 02, 2022
Γενικότερα το Marsupilami: Hoobadventure μάς άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, αν και πρόκειται για μία αρκετά καλή επιλογή για παίκτες νεαρής ηλικίας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα θέλαμε παραπάνω περιεχόμενο ή περισσότερη ελευθερία ιδεών ώστε να μη μοιάζει τόσο έντονα με άλλα παιχνίδια. Το ότι ένας τίτλος προορίζεται για μικρές ηλικίες δεν θα έπρεπε να αποτελεί δικαιολογία γιατί και τα Rayman Legends ή Mario Odyssey μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως παιδικά βιντεοπαιχνίδια, αλλά καταλήγουν να παρουσιάζουν κάτι πιο ολοκληρωμένο.Γενικότερα το Marsupilami: Hoobadventure μάς άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, αν και πρόκειται για μία αρκετά καλή επιλογή για παίκτες νεαρής ηλικίας.

Destiny 2: The Witch Queen

PS5PCXbox Series X
8.00
Βασίλης ΚαμακάρηςMar 30, 2022
The Witch Queen; Το The Witch Queen δεν είναι μόνο το expansion που αξίζουν οι fans, είναι και το expansion που χρειάζονται. Ένα φανταστικό story campaign, με καθηλωτικό narrative και έναν επιβλητικό ανταγωνιστή. Είναι ο συνδυασμός που η Bungie κατάφερε να προσφέρει απλόχερα στους παίκτες. Τα όπλα και το σύστημα crafting δίνουν νέες ευκαιρίες για πειραματισμό, το void 3.0 κάνει τα light classes πιο ζωντανά από ποτέ, ενώ το raid προσφέρει την ιδανική πρόκληση αλλά και μια άβυσσο από πανέμορφα τοπία.

Submerged: Hidden Depths

PS5Xbox Series X
7.00
Δημήτρης ΒασιλάκηςMar 28, 2022
Με λίγα λόγια, αν θέλετε να χαλαρώσετε με ηρεμία σε εξωτικά τοπία, το Submerged: Hidden Depths είναι ακριβώς αυτό που πρέπει, αν πάλι θέλετε έστω και μέτρια ένταση και άγχος, καλύτερα να αναζητήσετε κάτι άλλο. Εμάς πάντως αυτή η συγκεκριμένη δόση ηρεμίας, δεν μας απογοήτευσε καθόλου.

Kirby and the Forgotten Land

Switch
9.00
Έκτωρ ΑποστολόπουλοςMar 23, 2022
Πρόκειται για έναν πολύχρωμο κόσμο, μία γεμάτη 3D platform εμπειρία που ολοκληρώνεται και από άποψη σεναρίου και παρουσίασης με εντυπωσιακό τρόπο για τα δεδομένα της σειράς, με τα όποια αρνητικά που αναφέραμε να επηρεάζουν ελάχιστα την εμπειρία ως σύνολο. Η Hal Laboratory έχει ακόμη κάποια μικρά θεματάκια να αντιμετωπίσει από άποψη οπτικού τομέα και ενσωμάτωσης πιο απαιτητικών μηχανισμών, κατάφερε με σχεδόν τέλειο και εντυπωσιακό τρόπο να δώσει στον Kirby και στους Waddle Dees την μεγάλη 3D περιπέτεια που τους άξιζε τόσα χρόνια. Το Kirby and the Forgotten Land αποδεικνύει ότι ο ροζ στρουμπουλός ήρωας της Nintendo έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει και ως ένα εξαιρετικό 3D platformer, έχοντας κατακτήσει εδώ και δεκαετίες με απόλυτη επιτυχία την δισδιάστατη πρόκληση.

GhostWire: Tokyo

PS5
7.00
Κωνσταντίνος ΚαλκάνηςMar 22, 2022
το Ghostwire: Tokyo καταφέρνει να δημιουργήσει μια όμορφη εμπειρία, ξεναγώντας μας στην πόλη μέσα από ένα… διαφορετικό πρίσμα, αλλά πετυχαίνοντας τον στόχο του παρ’ όλα αυτά. Τώρα, από πλευράς ιστορίας τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Και αν πολλά πράγματα δεν βγάζουν νόημα ή δε δίνεται καμία εξήγηση, κι αν χαρακτήρες χρησιμοποιούνται απλά και μόνο σαν εργαλεία για την πλοκή, έρχεται για άλλη μια φορά η Shibuya να κλέψει την παράσταση και τραβήξει το ενδιαφέρον επάνω της. Το τελευταίο πόνημα της Tango Gameworks θα μπορούσε να είναι πρόταση στον οποιονδήποτε, μόνο και μόνο για να βιώσει την Shibuya μέσα από τη ματιά των δημιουργών του. Μπορεί να μην μείνει στην ιστορία σαν ένας τίτλος-σταθμός, αλλά σίγουρα αποτελεί μια υπόσχεση για το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιο.

Total War: WARHAMMER III

PC
7.00
Νίκος ΠαπακωνσταντινουMar 18, 2022
Το αντίδοτο σε αυτό δεν είναι άλλο από την πραγματοποίηση της μεγάλης υπόσχεσης της CA στους παίκτες, δηλαδή το Immortal Empires supercampaign, το οποίο θα ενοποιεί τους χάρτες και των τριών παιχνιδιών, μαζί με όλα τα factions στον μεγαλύτερο χάρτη στην ιστορία των Total War. Αυτός είναι και ο λόγος για την εμμονή της ομάδας ανάπτυξης στην διαφοροποίηση των μεμονωμένων campaign των Total War: Warhammer II και ΙΙΙ, τα οποία όντας «σκέτα» θα έμοιαζαν πολύ φτωχά μπροστά στην επική κλίματα του Immortal Empires. Ελπίζουμε μόνο, όταν θα έρθει επιτέλους η ώρα, να μην χρειάζεται και έναν… supercomputer για να τρέξει.